Vidmar se veseli tekme v Hočah

  Z malce več zbranosti bi se kamniški odbojkarji tudi s prvega turnirja letošnje srednjeevropske lige vrnili z dvema zmagama. V uvodni tekmi proti domači Posojilnici Dobu bi lahko iztržili kaj več, kot točko, toda proti ekipi, ki je v zadnjih letih v tem tekmovanju vedno v samem vrhu, je tudi to uspeh.

  Na žalost smo proti Dobu naredili nekaj lastnih napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti, kar je morda odločilo tekmo. Veliko težav pa nam je povzročal njihov korektor Mlynarčik, in če korektor doseže 38 točk, je težko zmagati. Zato pa smo premagali Spartak, resda z manjšimi nihanji v igri, tako da smo v celoti s turnirjem lahko zadovoljni, meni Primož Vidmar, ki je bil na obeh tekmah v Pliberku najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe.

  Če k temu dodamo še zmago v Murski Soboti in to brez izgubljenega niza ter pričakovano zmago proti Radencem v prvi tekmi osmine finala pokala Slovenije, so v kamniškem taboru lahko zadovoljni z uvodom v sezono.

  Pred gostovanjem v Murski Soboti nismo pričakovali, da se bomo domov vrnili brez izgubljenega niza. Vedeli smo, da nas čaka težko srečanje, je pa res, da so domačini naredili preveč lastnih napak, kar smo dobro izkoristili, se je zmage na težkem gostovanju v Prekmurju dotaknil 21-letni Vidmar.

  Ker so odbojkarji Calcit Volleyballa zaradi turnirja v Pliberku tekmo drugega kroga domačega prvenstva proti Salonitu preložili, jih danes čaka še drugo zaporedno gostovanje. Hočani, čeprav novinci v ligi, so v soboto presenetili Panvito Pomgrad in jo v Murski Soboti premagali s 3:2, v uvodnem krogu pa so z 2:3 morali priznati premoč Maribora. Oba izida kažeta na to, da ima trener Aleš Andlović s Sebastijanom Škorcem, ki se je spet vrnil na odbojkarska igrišča ter obema tujcema, Momirjem Crnjanskim in Branislavom Radovićem, na voljo izredno močno ekipo.

  S prihodom Škorca so veliko pridobili na sprejemu. Še vedno gre za odličnega libera, ki veliko koristnega lahko svetuje drugim sprejemalcem in jim pomaga pri samozavesti. Tudi oba tujca sta očitno kakovostna, kar se jim že obrestuje. Poleg tega imajo veliko število navijačev, tako da bodo prava popestritev za našo ligo. Mislim, da je pred nami težka tekma, toda, če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati. Se pa sam te tekme veselim, kajti hoška dvorana je ena najlepših za odbojko v Sloveniji. V njej smo z mladinsko reprezentanco veliko trenirali, igrali tudi številne tekme, vedno pa je v njej veliko gledalcev, se jutrišnjega gostovanja veseli Vidmar, ki se v tej sezoni dokončno uveljavlja na mestu sprejemalca.

  Za zdaj mi gre dobro, seveda bi bilo lahko še boljše, vendar je sezona še dolga. V veliko pomoč mi je tudi trener Gašper Ribič, ki mi zna svetovati, kako se naj odzovem v določeni situaciji.

  Sicer pa je pred nami izredno zanimiv krog, v katerem bo težko napovedati zmagovalce. Ranjeni Ljubljančani bodo gostili Sobočane, ki imajo po dveh domačih tekmah le točko, v Šempetru se bosta pomerili ekipi, ki sta po dveh odigranih krogih še brez nje, neporažena Krka bo gostila Maribor, ki je v ponedeljek premagal ACH Volley, zanimivo bo tudi v Kanalu, kjer bo gostoval Triglav.

  Očitno je pred nami izenačeno in zanimivo prvenstvo, kar sta pokazala že prva dva kroga, predvsem tu mislim na zmagi Hoč in Maribora nad Panvito Pomgradom oziroma ACH Volleyjem. Res je, da so Ljubljančani v Mariboru igrali brez Žige Šterna, bi glede na ekipo, ki jo imajo, morali to tekmo dobiti. Močnejša kot lani je Krka, tu je Salonit, pa Triglav, tako da niti ena tekma ne bo lahka, je ob koncu pogovora še dejal 193 cm visoko odbojkar iz Lašč, ki tretjo sezono nosi dres aktualnega pokalnega zmagovalca Slovenije.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Andrej Štembergar Zupan, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Hoče v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Uroš Planinšič, Nejc Zidar.

  Sprejemalci: Miloš Crnjanski, Miha Šijanec, Dominik Klinc, Miha Planinšič, Matjaž Lobnik.

  Blokerji: Jaka Vovk, Rok Špindler, Timotej Franc, Žan Brglez

  Korektorja: Branislav Radović, Matija Primec.

  Prosti igralci: Sebastijan Škorc, Tomaž Orthaber, Domen Repa.

  Trener: Aleš Andlovič, pomočnik trenerja: Drago Cveček.

  Pari 3. kroga 1. DOL za moške

  Sreda, 19. oktober: Hoče – Calcit Volleyball (VŠD Hoče, 20.00), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 18.00), Krka – Maribor (ŠD Marof, 20.00), SIP Šempeter – Fužinar SijMetal Ravne (OŠ Šempeter, 20.30), Salonit Anhovo – Triglav Kranj (ŠD Kanal, 19.00).

  Lestvica:

  1

  Krka

  6

  2

  0

  6

  1

  6,000

  170

  132

  2

  ACH Volley

  3

  1

  0

  3

  0

  max

  75

  44

  3

  Salonit Anhovo

  3

  1

  0

  3

  0

  max

  75

  54

  4

  Calcit Volleyball

  3

  1

  0

  3

  0

  max

  75

  56

  5

  Hoče

  3

  1

  1

  5

  5

  1,000

  205

  211

  6

  Triglav Kranj

  3

  1

  1

  3

  4

  0,750

  143

  147

  7

  Maribor

  2

  1

  0

  3

  2

  1,500

  105

  101

  8

  Panvita Pomgrad

  1

  0

  2

  2

  6

  0,333

  162

  179

  9

  SIP Šempeter

  0

  0

  2

  1

  6

  0,167

  126

  167

  10

  FužinarSijMetalRavne

  0

  0

  2

  1

  6

  0,167

  125

  170

   

  Komentarji