V finale brez izgubljenega niza

  Vital – Calcit Ljubljana 0:3 (-9, -13, -16)

  Ljubljana – Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 60, sodnika: Gril (Pekre) in Miklošič (Maribor).
  UOK Vital Ljubljana: Mijoč, Vogrič 5, Handanović 6, Čotar, Dolenc – libero, Zaplotnik 5, Pavič 5, Crnjac, Janežič – libero, Arnež 3, Flego 1. Trener: Gregor Rozman.
  Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič, Igličar 1, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 15, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 7, Koleva 13, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

  Aktualne državne prvakinje so tudi na drugi polfinalni tekmi upravičile vlogo favoritinj in še lažje kot na prvi tekmi premagale mestne tekmice, ki so že z uvrstitvijo med štiri najboljše slovenske ekipe presegle svoje letošnje načrte. V finalu bodo odbojkarice Calcita Ljubljane igrale z Novo KBM Branikom, ki je danes z minimalnim izidom premagala GEN-I Volley.

  Vitalovke so v tekmo krenile brez Helene Mijoč, kar je še nekoliko olajšalo delo razpoloženih kalcitovk, ki so v uvodnem nizu nekaj več težav imele le do prvega tehničnega odmora. Nanj so odšle s prednostjo treh točk, z blokom Olivere Kostić pa so domačim odbojkaricam pobegnile za deset točk (17:7). Do konca niza so varovanke Gregorja Rozmana dosegle le še dve točki, od devetih, kolikor so jih dosegle v prvem nizu, so jim bolj izkušene gostje “podarile” pet.

  Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi. Po napaki Natali Pavič je Calcit Ljubljana na prvi tehnični odmor odšel s tremi točkami prednosti, ki se je s točko Elene Kučej ob drugem tehničnem odmoru povečala na osem. Ob bolj učinkoviti igri v napadu so tokratne gostje v dvorani na Galjevici z napadom Urške Igličar povedle z 2:0 v nizih.

  Domače odbojkarice so najboljši odpor nudile v tretjem nizu, saj so do izida 12:14 še držale korak z branilkami državnega naslova in letošnjimi zmagovalkami srednjeevropske lige. S tremi zaporednimi točkami so kalcitovke prvič v tretjem nizu prišle do občutnejše prednosti (18:13), zmago in uvrstitev v finale pa je potrdila Slavina Koleva.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljkubljane: Prva dva niza smo resnično odigrali na visoki ravni, to je bila igra, ki bi si jo želel tudi v finalu končnice. Glede na to, da so pred nami najbolj pomembne tekme v sezoni, lahko rečem, da gremo v tekme z Novo KBM Branikom z dobrimi občutki.

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Tine Forštnarič

  Komentarji