Z vrhunsko igro v finale

  Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 0:3 (-18, -16, -14)

  Murska Sobota – Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 350, sodnika: Seifried (Maribor) in Melavc (Šempeter).
  Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 2, Kvas, Detela 5, Rojnik 6, Flisar 8, Bogožalec 13, Grabar 1, Drvarič, Fridrih – libero, Menih – libero. Trener: Dejan Fujs.
  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 7, T. Štern 11, Štalekar 7, Vidmar, Štembergar-Zupan, Brulec 3, Lakner 1, Kotnik 8, Ž. Štern 14, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Kamničani so v letošnji sezoni dvakrat gostovali v Murski Soboti, obakrat pa so ostali praznih rok. Toda v tekmi, ki je bila med vsemi najbolj pomembna, so z odlično igro spravili na kolena tokrat nemočne domačine, ki so v vseh elementih igre zaostajali za varovanci Marka Brumna, ki je tekmo začel v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan Jure Lakner in Klemen Hribar. Že v prvem nizu je priložnost dobil Sašo Štalekar, v tretjem tudi Primož Vidmar.

  V uvodnem nizu smo na trenutke še spremljali enakovredno odbojko, a zgolj do 10. točke. Na servis domačega sprejemalca, Jerneja Detele je Panvita povedla s 14:10, a so domačini prednost zapravili že po naslednji menjavi, z asom Žige Šterna pa so Kamničani izid na 14. točki izenačili. Na drugi tehnični odmor so Sobočani z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca še odšli s točko prednosti, vodili so tudi še 18:17, nato pa so bili na igrišču le še gostje. Domen Kotnik je Kamničanom priboril servis, s prvim asom vodstvo 22:18, z drugim 24:18, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Tonček Štern.

  V nadaljevanju pa vprašanj o zmagovalcu dejansko ni bilo več. V drugem nizu so odbojkarji Calcita ves čas vodili, bili so boljši na servisu, sprejemu in napadu in po dveh zaporednih točkah Tončka Šterna na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. V končnici niza se je razigral še Žiga Štern, ki je tudi končal drugi niz.

  V tretjem nizu so Kamničani še bolj pritisnili s servisom, odlično so igrali tudi v polju, saj zanje ni bilo izgubljene žoge in po napaki Jakoba Rojnika so povedli 9:2. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti po bloku Saše Štalekarja je bilo že 16:5 za Calcit Volleyball, ki je že lahko slavil uvrstitev v finale. Do konca tekme se je v domači ekipi z nekaj točkami izkazal Aljoša Bogožalec, vendar na manj kot deset točk zaostanka Sobočani niso več prišli. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Žan Novljan.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji