V drugo boljši Kanalci

  V soboto je Gašper Ribič, trener kamniške ekipe, dvoboj proti Kanalcem, ki ga je s 3:2 dobil Calcit Volley, začel z Radoslavom Gilom, Domnom Kotnikom, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Maxsonom Pereiro in Klemnom Hribarjem, ki pa danes v Kanalu niso igrali. Ribič je namreč priložnost za igro ponudil Tinetu Kvasu, Primožu Vidmarju, Juretu Okrogliču, Sašu Štalekarju, Luki Lazarju, Timoteju Ratku in Metodu Golobu.

  Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru, v končnici niza pa so Kamničani le nekoliko ublažili svoj poraz. V drugem in tretjem nizu so Kanalci do večje prednosti obakrat prišli do drugega tehničnega odmora, saj so Ribičevi izbranci ob ne ravno najboljšem sprejemu imeli še težave z učinkovitostjo v napadu. Tudi v dodatnem tretjem nizu so kamniški odbojkarji ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, z delnim izidom 8:4 pa so prišli do vodstva ter v končnici prišli do minimalne zmage. 

  Tako kot na večini prejšnjih tekem so bili tudi v Kanalu Kamničani boljši v bloku, s šestimi se je izkazal reprezentant Sašo Štalekar, najbolj učinkovit pa je bil v napadu Primož Vidmar z 21-timi točkami. Točke so za kamniško ekipo dosegli še: Luka Lazar 4, Timotej Ratek 10, Jure Okroglič 9, Sašo Štalekar 9 in Tine Kvas 1. V domači ekipi se je z 18-timi izkazal nekdanji igralec Calcit Volleyja Sergej Drobnič, trinajst pa jih je k zmagi prispeval Dejan Čabarkapa.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji