Danes prihajajo še »srebrne« reprezentantke

  Dekleta niso sedela križem rok in Aljoša Jemec je opravil dobro delo, ampak o tem sem bil prepričan. Z Aljošo sva bila ves čas v stikih in ta mesec je odlično odpeljal. S tem, kar sem videl danes, moram biti zadovoljen, je po včerajšnjem treningu v dvorani OŠ Stranje dejal Rozman, ki pa se še kako dobro zaveda, da je pred njegovimi varovankami še veliko dela. Reprezentantke, ki se bodo danes pridružile soigralkam, bodo nekaj časa trenirale drugače, saj je za njimi veliko število tekem.

  Tu bomo morali biti pametni in jim pravilno načrtovati trening. Vse tri bodo prišle iz enega drugačnega ritma, iz tekmovalnega ritma v pripravljalni ritem ostale ekipe, tako da bomo morali z veliko mero potrpežljivosti vkomponirati te tri igralke v ekipo in se čim prej pripraviti, kajti prvenstvo je praktično pred vrati, je o prihodu reprezentantk razmišljal Rozman.

  Že v soboto bodo kamniške odbojkarice po turnirju v Grosuplju, kjer so bile prve, igrale na turnirju v Stranjah. Ker bo šlo za praznovanje okrogle obletnice kluba, bo šlo za slavnostni turnir, kjer izidi sicer ne bodo v ospredju.

  Turnir bo pomemben tudi zato, ker bomo prvič v letošnji sezoni igrali v polni zasedbi. Pričakovanj iskreno rečeno nimam nobenih, želim si le videti, kako bo ekipa prvič skupaj delovala. Prioriteta bomo mi in naša igra, končni izid pa bo popolnoma drugotnega pomena.

  Tako kot je bil tudi v Grosuplju, kjer so po porazu z VOLLEYBALLjubljano calcitovke iz tekme v tekmo igrale bolje ter na koncu zanesljivo osvojile prvo mesto.

  Vesel sem, da so dekleta osvojile ta turnir, same igre si še nisem ogledal, posnetek imam, ga bom še pogledal in naj bo to prvo mesto spodbuda za naprej in čisto nič drugega, je o zmagi na uvodnem turnirju sezone dejal trener Kamničank, ki jih po sobotnem turnirju prihodnjo sredo čaka domača pripravljalna tekma z Gradcem, v četrtek bodo gostovale v Vidmu pri tamkajšnjem italijanskem B-1 ligašem, s katerim se bodo potem še enkrat pomerili v domači dvorani.

  Vsekakor pa se velja zaustaviti še pri srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu do 23 let, uspehu, ki se ga morda še vedno premalokrat omenja.

  V bistvu se še sami ne zavedamo, kaj smo dosegli, toda več časa ob od tega uspeha minilo, bolj se bomo zavedali, kakšen rezultat je to. Verjamem, da je bila to za dekleta fantastična izkušnja, fantastičen rezultat, ki bo zanje, pa ne samo zanje, še močnejša spodbuda za naprej, se je srebra v Ljubljani dotaknil Rozman, ki je spregovoril še o novih pravilih, ki jih je na tem svetovnem prvenstvu preizkusila Svetovna odbojkarska zveza, predvsem tu mislim na to, da se nizi igrajo do 15. točke, tekme pa je konec po četrtem osvojenem nizu.

  Po eni strani je zadeva izredno zanimiva, saj je niza hitreje konec, več je negotovosti, več je pričakovanja. Tudi za gledalce je to morda bolj zanimivo, ker je dejansko vsaka točka pomembna, pa tudi vznemirljivost same tekme ima s tem dodaten čar. Toda po drugi strani moraš biti ves čas zbran, ne dopuščajo se napake, tako da je glede tega star sistem boljši, kajti, če niza ne začneš najbolje, se še vedno lahko izvlečeš.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji