V drugem krogu z Modeno

  V letošnji sezoni bo liga prvakinj potekala v spremenjeni obliki, saj imajo mesto med ekipami, ki bodo igrale v skupinskem delu tekmovanja, rezervirano le 12 najboljših evropskih ekip. Vse druge, skupaj je prijavljeno 30 ekip, si bodo to mesto morale priboriti preko kvalifikacij. Štiri med njimi, Maritza Plovdiv (Bolgarija), Luka Bar (Črna gora), Kohila (Estonija) in Drita Gjilan (Kosovo) bodo igrale že v prvem krogu, slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Ljubljana pa bodo v drugem krogu igrale proti italijanski ekipi Liu Jo Nordemaccanica Modena, ki je bila med osmimi nosilkami. Žrebanje drugega kroga ženskih kvalifikacij lige prvakinj je bilo v rokah francoskega zvezdnika Earvina Ngapetha.

   

  Liu Jo Nordmeccanica Modena je ekipa, ki je po koncu lanske sezone nastala z združitvijo ekip Nordmeccanica iz Piacenze, ki je bila v lanski sezoni A-1 italijanske lige druga in Liu Jo Modene, za katero je igrala tudi nekdanja calcitovka Lana Ščuka, ki je bila četrta. V novi sezoni bo ekipo vodil Lorenzo Micelli, ki je bil v lanski sezoni na klopi poljske ekipe PGE Atom Trefl Sopot, s katero so calcitovke igrale v lanski sezoni. Kakšno ekipo bo imel na voljo, še ni znano, zagotovo pa bo šlo za vrhunsko, verjetno v rangu VakifBank Istanbula, ki je lani igral v finalu lige prvakov.

   

  V primeru zmage bi calcitovke, ki še vedno nimajo novega trenerja, igrala s Cannesom, v primeru poraza pa bodo z evropskimi tekmami nadaljevale v pokalu CEV.

   

  V pokalu CEV bodo v letošnji sezoni igrali tudi odbojkarji Calcita Volleyballa, žreb pa bo 30. junija. V ligi prvakov bo tudi v prihodnji sezoni slovensko odbojko zastopal ACH Volley, ki se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril s ciprsko ekipo Omonia iz Nikozije.

  Komentarji