Lani pri dnu, letos pri vrhu

  Po koncu lanske sezone je kar nekaj igral druge kamniške ekipe zaradi obveznosti v šoli in na fakulteti prenehalo z igranjem odbojke, nadarjena organizatorka igre Eva Pogačar, ki je tudi kadetska reprezentantka pa se je odločila, da svojo pot nadaljuje v ekipi Zgornje Gorenjske v 1. DOL. Zato pa so bile varovanke Tanje Božinović močnejše za dve izkušenejši igralki, Saro Bobek in Tino Bunderšek, ki sta se po letu dni odmora vrnili k odbojki, kar je zagotovo pripomoglo k boljšim izidom, predvsem pa se je poznalo tudi delo iz lanske sezone, ki so ga v letošnji le še nadgradile.

  Z veliko dela, marljivostjo in odličnim sodelovanjem nam je v tej sezoni uspelo stabilizirati in utrditi že naučeno in vse to še nadgraditi, je z doseženim lahko zadovoljna Božinovićeva, ki si na začetku sezone še ni mogla predstavljati, kako visoko lahko s spremenjeno ekipo poseže. Spet je bilo treba vklopiti igralki, ki sta se vrnili v klubu, toda že po prvih tekmah se je videlo, da so sposobne priti visoko.

  Med sezono smo se počasi začeli zavedati, da smo na pravi poti, da je napredek ogromen, vendar še nismo bili dovolj psihološki močni, da bi zdržali dvoboje s tremi najboljšimi ekipami. Za nameček smo imeli še nekaj težav s poškodbami (Klara Kregar, Sara Bobek), toda tudi končno četrto mesto je za nas odlično, je dodala trenerka mladih Kamničank, ki pa že razmišlja tudi o prihodnji sezoni.

  Predvsem bi želeli nadaljevati z delom, ki je očitno dobro in smo na pravi poti. V novi sezoni bo naše izhodišče še boljše, saj jo bomo začeli z višje ravni, s še večjo željo po napredovanju. Temelji so postavljeni, zdaj bosta na vrsti vztrajnost in vzdržljivost. Razmišljamo tudi, da bi ekipo okrepili s kakšno starejšo igralko, ki bi s svojimi izkušnjami olajšala in pospešila delo. Žal pa to ni tako lahko dobiti, zato se bomo za zdaj delu z našimi mlajšimi, perspektivnimi igralkami in bomo med njimi skušali najti tiste prave, ki bodo znale izkoristiti svojo priložnost.

  Sicer pa je še vedno velika kakovostna razlika med prvo in drugo ekipo Calcita Volleyballa.

  V drugi ekipi se igralke šolajo za prvo ekipo, toda prehod iz druge v prvo je izključno odvisen od trenerja prve ekipe, njegovega načina dela in vizije. Nekateri trenerji svoje delo načrtujejo izključno na starejših, bolj izkušenih igralkah, drugi radi zraven pridružijo še kakšno mlajšo, nadarjeno igralko. Bomo videli, kako bo v novi sezoni, sama iskreno upam, da bo prej ali slej prišlo do tega, da bodo igralke iz druge ekipe zaigrale za prvo ekipo, kar je tudi naše delo in naš cilj, pravi Božinovićeva, ki se je dotaknila tudi kakovosti igre v drugoligaški konkurenci.

  Že nekaj let je kakovost v 2. DOL podobna. Že vrsto let je kar precejšnja razlika med zgornjim in spodnjim delom prvenstvene lestvice. Proti boljšim ekipam do izraza pridejo  nosilke igre, s slabšimi ekipami dobijo priložnost tudi mlajše igralke, tako da je na koncu dobro za vse. Glede na to da v 2. ligi nimamo profesionalnih igralk, je kakovost lige dobra, ker je obremenitev skozi celo sezono prav takšna, da jo igralke lahko zdržijo brez stresa in z dobro voljo.

  Čeprav od zadnje prvenstvene tekme minilo že več kot dva meseca, Kamničanke niso prenehale s treningi. Popravljajo detajle v tehniki, taktiki, skušajo popraviti in nadgraditi tisto, kar jim med sezono ni uspelo, saj je bil takrat v ospredju rezultat. S pripravami na novo sezono pa bodo začele v prvi polovici avgusta, proti koncu šolskih počitnic pa bodo odšle za šest dni na priprave na Roglo, kajti tudi skupne priprave veliko pripomorejo k ekipnemu duhu.

  Napisal: Miha Štamcar

   

  Komentarji