Calcitovke z reprezentanco v Grčiji

  Izbranke selektorja Bruna Najdiča so imele veliko težav na poti v Megapoli. Iz Maribora so krenile v sredo ob 5. uri zjutraj, nato pa so z letališča na Dunaju odpotovale do Aten. Čeprav pravila Evropske odbojkarske zveze velevajo, da so organizatorji dolžni gostujočo ekipo pričakati na letališču, jim dodeliti vodiča in jih odpeljati na mesto tekmovanja, ni bilo ne avtobusa ne vodiča. Šele po več kot dveh urah čakanja in številnih klicih jih je šofer avtobusa le prišel iskat in jih končno popeljal do tri ure oddaljenega Megapolija, mesteca s pet tisoč prebivalci na sredini Peloponeza. Trening so tako imele šele v poznih nočnih urah, danes pa jih čaka obračun z Madžarkami, ki jo jih na njihovem igrišču premagale.

  Sicer pa so slovenske odbojkarice v Nyiregyhazi v uvodni tekmi prav tako igrale z madžarsko reprezentanco in jo premagale s 3:0 (21, 17, 24). Pomemben delež k zmagi so imele tudi odbojkarice Calcita Volleyballa, Mojca Božič je dosegla 2 točki, Urška Igličar 3, Monika Potokar 7, Tina Grudina 10, Meta Jerala pa, tako kot na drugih dveh tekmah turnirja, ni dobila priložnosti za igranje. Na tej tekmi so točke za Slovenijo dosegle še Sara Najdič 1, Živa Recek 12, Marina Cvetanović 10 in Saša Planinšec 8. Na mestu proste igralke je bila Katja Medved, v ekipi pa so še bile Sara Valenčič, Nika Blagne in Lana Ščuka.

  Na drugi tekmi so Slovenke s 3:0 premagale Romunijo, točke pa so dosegle: Igličar 3, Recek 6, Najdič 5, Cvetanović 8, Potokar 10, Planinšec 15 in Grudina 11, na zadnji tretji pa so bile s 3:0

  (21, 18, 18) boljše še od Grčije, točke za zmago pa so prispevale: Božič 4, Igličar 2, Recek 7, Najdič 3, Cvetanović 12, Potokar 14, Planinšec 4 in Grudina 11.

  Pred turnirjem v Grčiji ima Slovenija v skupini C vseh 9 točk, Grčija jih ima 6, Romunija 3, brez točk pa je Madžarska.

  V petek bodo slovenske odbojkarice igrale z Grčijo in v soboto z Romunijo.

   

  Komentarji