V dobri uri do treh točk

  Ljubljana – Calcit Volley  0:3 (-20, -13, -11)

  Ljubljana – ŠD Galjevica, 50 gledalcev, sodnika: Štamcar (Mokronog), Srša (Ljubljana).

  Ljubljana: Deželak, Letnik 7, Vlepič 3, Čotar 4, Dolenc – libero, Malešič – libero, Vilfan, Pečan, Arnež, Bobič, Maček 6, Flego 1. Trener: Oleg Gorbačov.

  Calcit Volley: Grudina 7, Peterson 3, Mihevc 4, Blažič 8, Igličar 18, Mihalinec 6, Zaplotnik 3, Pogačar 2, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala 2, Mijoč 11, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  V svoji zadnji prvenstveni tekmi v letu 2017 so kamniške odbojkarice brez večjih težav vknjižile tri točke, spet pa so nekaj več težav imele v uvodnem nizu, medtem ko so bile v drugem in tretjem precej boljše od svojih nasprotnic. Kamničanke so bile boljše v vseh elementih igre, domačinke pa so predvsem zatajile v napadu, saj je bila njihova učinkovitost le 22-odstotna, težave pa so imele tudi na sprejemu, kajti gostje so tekmo končale s kar dvanajstimi neposrednimi točkami iz začetnega udarca.

  Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, je tokrat dvoboj z zadnjeuvrščeno ekipo 1. DOL za ženske začel z Evo Pogačar, Katjo Mihalinec, Heleno Mijoč, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodile za točko. Z blokom Igličarjeve so prvič na tekmi povedle s štirimi točkami prednosti (13:9), vendar so se pred vstopom v končnico s tremi zaporednimi točkami domače odbojkarice vrnile v igro (18:19), da pa do napetega zaključka le ni prišlo, pa sta na servis Mihčeve, ki je dosegla tudi asa, poskrbeli še Igličarjeva in Pia Blažič, ki je na sprejemu zamenjala Mihalinčevo.

  V drugem nizu je bilo vprašanje zmagovalk rešeno že do drugega tehničnega odmora. Ob prvem so Kamničanke vodile s tremi točkami prednosti, Mijočeva in predvsem Igličarjeva pa sta imeli največ zaslug, da je bilo ob drugem tehničnem odmoru že plus devet za gostujočo ekipo. Tudi v nadaljevanju odbojkarice Calcit Volleyja niso popuščale, medtem ko so domačinke le stežka prebijale njihov blok, niz pa se je končal z napako Ljubljančank.

  Na servis kapetanke Ane Zaplotnik ter nato še kapetanke ekipe Urške Igličar so Kamničanke v tretjem nizu povedle z 8:1. V novih težavah so bile domače sprejemalke spet na servis Pogačarjeve, kajti z delnim izidom 5:0 so jim Calcitovke pobegnile že na neulovljivih dvanajst točk (17:5), tekma pa se je končala z novim asom gostij, tokrat Blažičeve.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Pošteno smo oddelali današnjo tekmo, dobili pa smo tisto, po kar smo prišli. Pred nami so do konca leta samo še težke preizkušnje, kjer bomo morali dati vse od sebe, če bomo želeli priti do zmage.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji