Po dveh porazih spet do zmage

  Krka – Calcit Volley  0:3 (-22, -23, -18)

  Novo mesto – Športna dvorana Marof, 100 gledalcev, sodnika: Kern (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

  Krka: Ožbalt – libero, G. Erpič, Vrhovšek 7, Kosmina 14, Borin – libero, U. Erpič 4, Kafol 3, Pucelj, Bregar 3, Lindič, Klobčar, Renko 3, Turk 7, Dimič 3. Trener: Jože Časar.

  Calcit Volley: Pereira 20, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Gil 1, Vidmar 8, Okroglič, Štalekar 5, Kvas, Lakner 1, Kotnik 7, Štembergar Zupan 4. Trener: Gašper Ribič.

  Minulo sredo so Kamničani v Šempetru v Savinjski dolini odigrali težko srečanje v pokalu CEV, ko so na prvi tekmi drugega kroga s 3:2 premagali francoski Ajaccio. Naporna tekma, predvsem pa ritem tekem, v katerem so v zadnjem mesecu varovanci Gašperja Ribiča, je pustil določene posledice, vseeno pa se, čeprav v igri niso ravno blesteli, iz Novega mesta vračajo z vsemi tremi točkami. Za kamniške odbojkarje je bila to hkrati tudi zadnja prvenstvena tekma v letu 2017, kajti 11. tekmo s Salonitom so preložili na 17. januar.

  Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki v devetih dozdajšnjih tekmah domačega prvenstva še niso okusili slasti zmage. Ob prvem in drugem tehničnem odmoru so z boljšo igro v bloku vodili s tremi točkami prednosti, za eno (21:20) pa so bili v prednosti še pred vstopom v končnico niza. Toda v končnici so se Kamničani le zbrali, v napadu je bil odličen Maxson Pereira, ter prišli do vodstva z 1:0 v nizih.

  Tudi večji del drugega niza je bila boljša domača ekipa, ki je tokrat ob prvem tehničnem odmoru vodila že s štirimi točkami prednosti. Novomeščani so s štirimi točkam prednosti vodili tudi po bloku Martina Kosmine (17:13) in napaki Domna Kotnika (18:14), toda podobno kot v uvodnem nizu je končnica spet pripadla gostujočim odbojkarjem. Odlični Pereira je izid izenačil na 19. točki, Primož Vidmar pa je že v naslednjem napadu svojo ekipo prvič v drugem nizu popeljal v vodstvo. Krka je izid na 22. točki še zadnjič izenačila, kajti Pereira je izkoristil že prvo zaključno žogo.

  V tretjem nizu so Kamničani z odličnimi servisi Pereire domačinom pobegnili za sedem točk (10:3), z novim asom, tokrat Domna Kotnika, pa na plus devet (13:4). S tem je bila tekma praktično odločena, kajti Novomeščanom se na manj kot pet točk zaostanka (17:22) gostom niso več približali, do treh točk pa so Kamničani prišli po napaki Uroša Erpiča ob mreži.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Spet smo šli v tekmo premalo odločno, ampak na koncu smo vseeno zasluženo prišli do zmage. Kljub temu bomo morali tudi proti nasprotnikom, od katerih smo bolšji, drugače pristopiti k tekmi. Ampak tri točke so tri točke, to pa je bilo po dveh porazih v domačem prvenstvu najbolj pomembno. Dobro pa je, da bomo imeli do pokalne tekme s Salonitom nekaj dni miru, tako da se bomo lahko dobro pripravili na povratno tekmo. Želim si, da bi vsak niz odigrali brez večjih nihanj in upam, da nam bo v prihodnjih dneh na treningih to uspelo in da v petek še enkrat premagamo Salonit. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

   

   

   

  Komentarji