V četrtek še enkrat z ACH Volleyjem

  Minuli teden je bil za kamniško ekipo eden najtežjih, če ne celo najtežji v iztekajočem se letu, saj so v sredo igrali na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV, v petek polfinalni obračun slovenskega pokalnega tekmovanja s Triglavom, v soboto pa še veliki finale z ACH Volleyjem. Čeprav želje in volje varovancem Gašperja Ribiča ne moremo oporekati, so bile njihove noge vendarle pretežke, da bi še tretjič zapored osvojili pokalno lovoriko, žal pa nikoli ne bomo vedeli, kako bi se vse skupaj končalo, če tekmovalni urnik zanje ne bi bil tako natrpan.

  ACH Volley je bil v finalu boljši od nas in je zasluženo zmagal, težko pa rečem, kako bi se tekma odvijala, če ne bi imeli tako napornega ritma tekem v decembru, še zlasti v minulem tednu. Menim, da bi z malce več svežine, ki nam je je po naporni poti domov in vsega eni prespani noči do zaključnega turnirja v Hočah primanjkovalo, Ljubljančanom vsekakor nudili večji odpor, kot smo ga, se je poraza v finalu pokala Slovenije le na kratko dotaknil Sašo Štalekar, ki je v Hočah še enkrat več opozoril na svoj talent in je bil zasluženo izbran za najboljšega blokerja turnirja. Blestel je predvsem na tekmi s Triglavom, medtem ko je v finalu proti ACH Volleyju tudi njemu primanjkovalo svežine. Toda za poraz v finalu slovenskega pokala Kamničani ljubljanski ekipi lahko vrnejo že v četrtek, ko se bodo z njo pomerili na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige.

  Po izgubljeni pokalni lovoriki vsekakor ni konec sveta, dve tretjini sezone sta še pred nami, seveda pa so tekme proti ACH Volleyju vedno nekaj posebnega. Zdaj je bilo premalo časa, da bi v svoji igri lahko kaj veliko popravljali, več časa za to bomo imeli po novem letu, ko bomo začeli nov cikel, toda če nič drugega, bomo v četrtek bolj spočiti. Predvsem bomo morali tekmo odigrati z manj nihanji, če nam bo to uspelo, bo tudi naša igra bolj sproščena, pa tudi samozavest bo večja, je prepričan 214 cm visoki Štalekar.

  Za Kamničane bo zelo pomembna tudi tekma z Nitro, kajti v dveh tekmah ljubljanskega turnirja bodo potrebovali najmanj eno zmago, da bi si pred zadnjim turnirjem srednjeevropske lige, ko bodo 26. in 27. januarja v Pliberku igrali proti domači Posojilnici Aihc/Dobu in Kazincbarciki teoretično že zagotovili nastop na zaključnem turnirju.

  V srednjeevropski ligi smo do zdaj v glavnem igrali dobro. Zavedamo se, da bi si z eno zmago že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, kar je bil pred začetkom tekmovanja tudi naš cilj. Do nje bomo skušali priti že na prvi tekmi, ki bo za nas pomembna tudi zato, ker bo veljala tudi za državno prvenstvo, vsekakor pa slovaške ekipe nikakor ne smemo podcenjevati, se bloker Calcit Volleyja zaveda, da jih v Ljubljani čakata dve zahtevni tekmi. Slovaška Nitra je sicer v letošnji sezoni v srednjeevropski ligi odigrala šest tekem, iz katerih ima polovični uspeh.

  Toda ne glede na razplete turnirja v dvorani Tivoli je za odbojkarji Calcit Volleyja še eno izredno uspešno leto. V njem so marca drugič zaporedoma osvojili slovenski pokalni naslov, v državnem prvenstvu pa so šele v peti tekmi morali priznati premoč ACH Volleyja, seveda pa se Kamničani že ozirajo tudi v leto 2018.

  Če pogledamo na minulo leto, smo z njim lahko relativno zadovoljni, saj smo osvojili pokal, v finalu državnega prvenstva pa smo se več kot dostojno upirali Ljubljančanom. Žal v soboto pokala nismo ubranili, toda pomembno je, da smo spet zaigrali v finalu. Menim, da smo lahko ponosni nase, sicer vsi cilji niso bili doseženi, a bomo še bolj trdo trenirali, da na koncu ne bomo rekli: spet je sezona mimo in ACH še naprej kraljuje v državnem prvenstvu, je odločen 21-letni biser kamniški in slovenske odbojke.

  Spored turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani

  Četrtek, 28. december: ACH Volley – Calcit Volley (18:00); petek, 29. december: Calcit Volley – Bystrina NPU Nitra (18:00), ACH Volley – Bystrina NPU Nitra (18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji