ACH še enkrat premočan

  ACH Volley – Calcit Volley   3:0 (23, 20, 17)

  Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, 150 gledalcev, sodnika: Isajlović (Avt), Milinović (Hrv).

  ACH Volley: Flajs, Đirlić 5, Babkov 11, Kovačič  (L), Purić 10, Pavlović 10, Satler, Pleško, Brulec 2, Planinc (L), Kk, Mihajlović 9, Pokeršnik 13. Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volley: Pereira 5, Hribar (L), Golob (L), Novljan 4, Ratek, Gil 2, Vidmar 17, Lazar, Okroglič 5, Štalekar 4, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 5. Trener: Gašper Ribič.

  Minulo soboto so v finalu zaključnega turnirja v Hočah Ljubljančani po dveh sušnih pokalnih sezonah spet odvzeli pokalno lovoriko utrujenim Kamničanom, ki so proste dni namenili regeneraciji in treningu. Seveda je to veljalo tudi za ljubljansko ekipo, v kateri ni bilo poškodovanega Matica Videčnika. Najboljši slovenski ekipi zadnjih sezon sta bili pred današnjim medsebojnim obračunom s petimi zmagami in porazom pri 16 točkah, kolikor jih je imela s tekmo več tudi Posojilnica Aich/Dob.

  V uvodnem nizu sta se ekipi do osme točke menjavali v vodstvu, po zaslugi Jureta Okrogliča pa so Kamničani prvi prišli do dveh točk prednosti (10:8). Primož Vidmar je z uspešnim napadom svojo ekipo popeljal do plus tri (13:10), po napaki Petra Đirlića pa je domači trener Zoran Kedačič vzel še svoj drugi polminutni odmor, saj so njegovi varovanci zaostajali za štiri točke (14:18). Toda z blokom razpoloženega Vidmarja so Kamničani povedli že z 19:14, a se Ljubljančani niso predali. Pred vstopom v končnico so se gostom približali na točko zaostanka (19:20), tako da se je za polminutni odmor odločil še Gašper Ribič. Z blokom Jana Brulca je ACH Volley izid na 23. točki izenačil, Dimitrij Babvkov in Uroš Pavlovič z blokom pa sta domačinom prinesla vodstvo z 1:0 v nizih.

  Drugi niz so kamniški odbojkarji začeli z vodstvom s 4:1, vendar je Jan Pokeršnik izenačil na 5:5. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani sicer še vodili za dve točki, toda po asu Dika Purića je bilo 14:12 za Ljubljančane. Njihov nalet je Ribič skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, kar mu je za trenutek uspelo, vendar so kamniški odbojkarji na drugi tehnični odmor odšli z dvema točkama zaostanka, po napaki Maxsona Pereire pa so zaostajali za tri (14:17). Ljubljančani so po novi napaki gostov in napadu Mateja Mihajlovića prišli že do skorajda neulovljivih plus šest (21:15). Visoke prednosti novi slovenski pokalni zmagovalci niso zapravili, niz, v katerem so gostje naredili devet lastnih napak, pa se je končal z asom Pokeršnika.

  Ljubljančani so z boljšo igro nadaljevali tudi na začetku tretjega niza. Kamničani so bili z izjemo Vidmarja še naprej premalo učinkoviti v napadu, prav tako so zatajili v bloku, tako da so na prvi tehnični odmor odšli z zaostankom treh točk, zaostajali pa so tudi že za štiri (3:7). Za štiri točke so Kamničani zaostajali tudi ob drugem tehničnem odmoru, do konca tekme pa v njihovih nogah in rokah ni bilo več prave energije, da bi pripravili preobrat. Z novim asom Mihajlovića je ACH Volley pobegnil za šest točk (20:14), visoke prednosti pa ljubljanski odbojkarji niso zapravili.  

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Že drugič zapored smo bili v položaju, ko smo imeli uvodni niz praktično dobljen, pa ga nismo zaključili. Kot sem že velikokrat dejal, ekipa, kot je ACH, ti veliko priložnosti ne da. Na sprejemu nismo bili slabi, razlika pa je bila v napadu in v bloku. Fantom nimam česa očitati, borijo se, imamo dobre trenutke, ampak ti zaključki nizov za nas niso najboljši. Pred nami je še tekma z Nitro, ki jo bomo skušali na vsak način dobiti. Naš cilj bo zmaga, saj bi se z njo že uvrstili na zaključni turnir.

  Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: Prvi niz smo začeli preveč zaspano, premalo energično, ko pa smo videli, da je nasprotnik prišel igrati, smo začeli igrati tudi sami. Predvsem pa so tokrat preobrat prinesli igralci s klopi, ki so naredili svoje delo, ampak to se od njih tudi pričakuje, saj imamo dolgo klop. Včasih tudi ena, dve menjavi naredita svoje, treba je to verjeti in v tem smo bili uspešni.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji