Dve darili za Francija Obolnarja

    Čeprav so Kamničanke v dvorani OŠ Franc Rozman Stane v Šentvidu v prvem nizu izgubile, so prikazale dobro igro. V izenačenem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu, nekaj več zbranosti pa so prikazale domače odbojkarice. Z visokim ritmom igre sta ekipi nadaljevali tudi v drugem in tretjem nizu, vendar so bile varovanke Francija Obolnarja za odtenek boljše, tako da so oba niza dobile. V četrtem nizu je domača ekipa nekoliko popustila, ne pa tudi gostje, ki so samo še stopnjevale svoj ritem igre ter tekmo zanesljivo dobile. Za kamniške odbojkarice je bila to že osma zmaga v letošnji sezoni, kar jim je ob koncu leta prineslo trenutno tretje mesto na prvenstveni lestvici.

    Tekmo smo odigrali na visoki ravni, brez večjih negativnih serij, kar ni ravno običajno. Moram reči, da si tak pristop in takšno igro želim tudi v novem letu. Po tekmi sem bil kar malo presenečen, kako dobro smo igrali. Zame je bila to izpolnitev želja pred prazniki, za nameček pa so me dekleta presenetile še z lepim in domiselnim darilom, za kar se jim iz srca zahvaljujem. Veseli me, da je za nas navijalo lepo število gledalcev. Dekletom to pomaga, po mojem mnenju pa si podporo tudi zaslužijo, je po novi zmagi svojih varovank dejal Franci Obolnar, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

    Za Calcit Volley II so v Šentvidu igrale: Atena Gojak, Zala Špoljarič, Neža Grošel, Lara Bošeska, Tjaša Gadža, Nives Juhant, Meta Ahačič, Ana Katarina Stavbar, Nika Marolt, Lana Žužek, Sara Sitar in Ana Špoljarič.

    S porazom pa se je od leta 2017 poslovila druga moška kamniška ekipa, ki je bila na gostovanju v Šempetru pri lanskoletnem prvoligašu brez pravih možnosti na uspeh. Tokrat Kamničani niso bili ravno razpoloženi za igro, saj so Šempetrani slavili s 3:0 (18, 17, 16) in so s štirimi zmagami ter sedmimi porazi prvi del sezone s štirinajstimi točkami končali na devetem mestu. Z 28 točkami je v vodstvu Šoštanj Topolšica, kar tri ekipe pa so prvi del sezone končale s 25 točkami. To so SiPlayer Fram, Fužinar SijMetal in SIP Šempeter.

    Komentarji