V Budimpešti začele s porazom

  Calcit Volleyball – Linamar Bekescabai 1:3 (-19, -19, 22, -19)

  Budimpešta – Športna dvorana Vasas, gledalcev 50, sodnika: Niklova in Vaško (oba Slovaška).

  Calcit Volleyball: Grudina 9, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kostić 21, Jerala – libero, Turk 3, Potokar 17, Koleva 8, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

  Linamar Bekescsabai: Szakmary 23, Szpin – libero, Clement 11, Korniss, Talas 7, Fabian, Nagy, Bodnar 7, Soos 8, Matić 16, Molcsanyi – libero, Holst. Trener: Saša Nedeljković.

   

  Na torkovi prvi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarice iz Bekescsabai v Dudimpešti s 3:1 -22, 19, 22, 14) premagale domači Vasas in bile tako do današnjega obračuna z odbojkaricami Calcita Volleyballa v letošnji srednjeevropski ligi edina ekipa z vsemi možnimi točkami, na drugi strani so varovanke Gašperja Ribiča na turnirju v Poreču v tie-breaku izgubile z Novo KBM Branikom. V Budimpešti so slovenske državne prvakinje prvič zaigrale s svojo najnovejšo pridobitvijo, belgijsko organizatorko igre Ilko Van de Vyver, prvič po poškodbi je bila v ekipi tudi Tina Grudina, doma pa so ostale poškodovana Elena Kučej, ki ima težave s hrbtom, Ana Katarina Hribar, ki ima študijske obveznosti in Cecilia Aragao, ki se bo v kratkem poslovila.

   

  V prvem nizu so madžarske prvakinje prevladovale na servisu in v bloku, kar jim je že do prvega tehničnega odmora prineslo prednost petih točk. Z uspešnim napadom Monike Potokar so se jim calcitovke približale na dve točki zaostanka (19:21), toda prav obe madžarski reprezentantki sta tehtnico spet prevesili na stran ekipe Bekescsabaija. Talasova je ob mreži svoji ekipi priborila servis, Szakmaryeva pa je z dvema asoma končala uvodni niz.

   

  Tudi v drugi niz so bolje začele madžarske odbojkarice, ki so z asom Talasove povedle s 7:2, nato pa na servis Szakmaryeve dosegle pet točk zapored za vodstvo z 20:8. Calcitovkam v teh trenutkih ni prav veliko uspevalo, na drugi strani so bile Madžarke nevarne z vseh položajev, še naprej so bile tudi boljše v bloku. S tem je bil tudi drugi niz odločen, poraz pa je s svojimi servisi nekoliko omilila Kaja Turk, calcitovke so se visoko vodstvo Madžark omilile, zadnjo točko v drugem nizu pa je spet dosegla Szakmaryjeva.

   

  V tretjem nizu so odbojkarice Bekescsabaija vodile so že s 17:11, vendar se varovanke Gašperja Ribiča, ki so večji del tekme igrale v postavi Ilka Van de Vyver, Monika Potokar, Slavina Koleva, Tina Grudina, Kaja Turk, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala niso predale, razigrali sta se Slavina Koleva in Olivera Kostić, ki sta imeli največ zaslug, da so calcitovke pri izidu 22:21 sploh prvič na tekmi prišle do vodstva. Po polminutnem odmoru je Grudina z blokom svoji ekipi priborila še eno točko, nato še prvo zaključno žogo, ki so jo calcitovke po napaki Nikolett Soos tudi izkoristile.

   

  Četrti niz se je za odbojkarice Calcita Volleyballa začel obetavno, a le do šeste točke, ko je bil izid zadnjič izenačen, že do drugega tehničnega odmora pa so jim madžarske odbojkarice pobegnile za pet točk. Z blokom odlične Szakmaryeve že za šest (11:17). Ko je napad Szakmaryeve z blokom zaustavila Kostićeva in so se slovenske državne prvakinje madžarskim približale na tri točke zaostanka (16:19), je še bilo nekaj upanja za preobrat, a so varovanke srbskega trenerja Saše Nedeljkovića dosegle dve točki zapored, zmago je na koncu z blokom potrdila Dorrotya Bodnar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji