Praznih rok tudi v drugo

  Vasas Budimpešta – Calcit Volleyball   3:0 ( 16, 21, 19)

  Budimpešta – Športna dvorana Vasas, gledalcev 200, sodnika: Vaško in Niklova (oba Slovaška).

  Vasas Budimpešta: Miklai 14, Rountree, Benedek, Rodgrigues de Sousa 6, Hardy 9, Klein 8, Vacsi 11, E. Nagy, Durst, Villam, Toth – libero, Bodovics, M. Nagy, Windisch. Trener: Zoltan Jokay.

  Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Vrhovnik 5, Igličar, Forštnarič, Kostić 17, Jerala – libero, Turk 4, Potokar 3, Koleva 1, Van de Vyver 4. Trener: Gašper Ribič.

   

  Slovenske državne prvakinje so tudi svojo drugo tekmo na tretjem turnirju srednjeevropske lige ostale praznih rok. Tokrat so jih premagale domačinke turnirja, odbojkarice Vasasa, za katere je bila to četrta zmaga v osmih tekmah, medtem ko so calcitovke ostale pri treh zmagah, zabeležile pa so svoj tretji poraz. Tokrat so zatajile na sprejemu, premalo učinkovit je bil tudi napad, v treh nizih pa so naredile kar 25 lastnih napak.

  V uvodnem nizu so odbojkarice Calcita Volleyballa do prvega tehničnega odmora zaostajale za tri točke, nato že za šest (8:14), a so se na servis Petre Vrhovnik vrnile na dve točki zaostanka. Toda v nadaljevanju niza so domačinke po zaslugi tujk v svoji ekipi, Brazilk Ilisandre Paule Klein in Jacqueline Rodrigues da Silvo ter Američanke Meredith Hardy pobegnile za šest točk (16:22), s tem pa je bilo tudi odpora slovenskih državnih prvakinj konec.

  Ob boljšem servisu so calcitovke v drugem nizu po zaostanku 7:11 v končnico niza stopile s prednostjo treh točk (20:17), toda v končnici niza so domače odbojkarice prišle do preobrata, na servisu je bila Hardyjeva in s točko Zsanett Miklai, najbolj učinkovite igralke v napadu, prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so madžarske odbojkarice vodile od samega začetka. Že na prvi tehnični odmor so odšle s prednostjo petih točk, ki so jo ljubljanske odbojkarice s točkami Oliver Kostić, Tine Grudine in Vrhovnikove znižale le na točko zaostanka (13:14), vendar je bilo to tudi vse, kar je varovankam Gašperja Ribiča na tej tekmi še uspelo.

  V soboto bo Calcit Volleyball v modri skupini 1. DOL za ženske igral svojo prvo tekmo v modri skupini, ko bo gostoval pri GEN-I Volleyju, v srednjeevropski ligi pa bo v torek, 9. februarja, v dvorani Tivoli gostil madžarsko ekipo Teva Gdll, dva dni pozneje pa še zagrebško Mladost. Za uvrstitev na zaključni turnir bodo morale zmagati vsaj na eni tekmi.

   

  Komentarji