V Bratislavi prvi težji preizkušnji

  Kamniške odbojkarice v uvodnih tekmah 1. DOL za ženske niso imele večjih težav s tem, da so vknjižile tri zmage, v prihodnjih dveh dneh pa sta pred njimi prvi težji preizkušnji v letošnji sezoni. Tekmi v Bratislavi bosta zagotovo težji, kot so bile proti Ankaran Hrvatinom, Ljubljani in Luki Kopru.

  Zagotovo bo šlo za težje tekme, ki pa bodo prišle ob pravem času, da lahko ocenimo, kje smo trenutno s svojo trenutno igro, svojo trenutno pripravljenostjo. Tekmi na Slovaškem bosta zelo dobrodošel test, seveda pa v Bratislavo ne odhajamo zgolj z željo po nekem testu naše pripravljenosti, ampak tudi z željo po čim boljši igri in temu primernem rezultatu, je pred današnjim odhodom v glavno mesto Slovaške dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki v tem trenutku niti sam natančno ne ve, kakšna je trenutna pripravljenost njegovih varovank.

  Zelo težko je govoriti, saj tiste prave tekme šele prihajajo, je pa res, da načrtujemo svoje najboljše predstave takrat, ko bo to najbolj potrebno. To pa bo od druge polovice novembra naprej, pa vse do konca decembra, ko nas čakajo tekme v srednjeevropski ligi, pokalu CEV, domačem prvenstvu, in, kot vrhuncem, zaključnem turnirju Pokala Slovenije. Menim pa, da gre za zdaj vse po načrtih.

  Pravega vpogleda v igro slovaških predstavnic v letošnji sezoni trener Kamničank še ni imel, toda ker gredo na pot že danes, se bosta s pomočnikom Aljošo Jemcem temu bolj podrobno posvetila kar na Slovaškem.

  Nekaj posnetkov sva si že ogledala v ponedeljek, drugo naju čaka še v Bratislavi. V vsakem primeru bomo na obe tekmi dobro pripravljeni. Gre za ekipi, ki imata dolgoletne izkušnje z igranjem v srednjeevropski ligi, ki sta v zadnjih letih najboljši v slovaškem prvenstvu, vendar jih imamo tudi mi. Vsaj nekaj naših igralk je v tem tekmovanju igralo že lani, za nekatere pa bo to nova izkušnja. Ampak še enkrat, v Bratislavo ne gremo le z željo po dobri igri, ampak tudi po dober izid, je odločen Rozman, ki bo prvič v letošnji sezoni lahko računal tudi na edino tujko v ekipi, Američanko Amando Peterson.

  Amanda je včeraj trenirala na polno, tako da bomo na Slovaškem lahko računali na vseh trinajst igralk. Veliko pozornosti namenjamo ekipnemu duhu, saj bo na koncu to tisto, kar bo odločalo. Odbojka je kolektivni šport in na tem moramo graditi, je še dodal trener kamniške ekipe.

  Prve nasprotnice Calcit Volleyja v Bratislavi bodo trikratne zaporedne slovaške državne prvakinje, odbojkarice Slavije, ki so v letošnji sezoni v šestih tekmah ekstra lige izgubile le uvodno tekmo proti ekipi Strabag VC Bratislava, s katero bodo Kamničanke igrale v četrtek. Strabag letos na Slovaškem še ni izgubil.

  Že v soboto pa bodo Kamničanke igrale tudi tekmo 4. kroga 1. DOL za ženske. V dvorani pod Stolom v Zabreznici se bodo pomerile z domačo Zgornjo Gorenjsko.

  Spored tekem v Bratislavi

  Sreda, 24. oktober: Slavija Bratislava – Calcit Volley (17.00), četrtek, 25. oktober: Strabag VC Bratislava – Calcit Volley (15.00), petek, 26. oktober: Slavija Bratislava – Strabag VC Bratislava (16.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matej Klanšek Velej

  Komentarji