Po hudem boju do zmage v Bratislavi

  Slavija Bratislava – Calcit Volley   2:3 (-15, 18, -21, 16, -13)

  Bratislava – Športna dvorana Mladost, 200 gledalcev, sodnika: Buchar, Marschner (oba Češka).

  Slavija Bratislava: Fričova 21, Šepelova 13, Grambličkova – libero, Herdova, Harajdičova – libero, Adamovičova, Kvasnova, Widerman 8, Šunderlikova 21, Sedlačkova 5, Szaboova 11, Rehakova, Trkova. Trener: Michal Matušov.

  Calcit Volley: Grudina 13, Peterson, Mihevc 7, Blažič 14, Igličar 18, Mihalinec 10, Zaplotnik, Pogačar 5, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero: Gregor Rozman.

  Po treh zmagah v domačem prvenstvu so odbojkarice Calcit Volleyja le dočakale tudi prvo letošnjo mednarodno preizkušnjo. Po dobri igri v prvem nizu, ki so ga dobile brez večjih težav, so v nadaljevanju tekme varovanke Gregorja Rozmana popustile ter do zmage prišle po hudem boju v petem nizu, ko so izkoristile že prvo zaključno žogo.

  V prvem nizu je bila igra izenačena le do pete točke, ob boljšem servisu in petim zaporednim točkam pa so Kamničanke domačinkam pobegnile za pet točk (5:11), do drugega tehničnega odmora so svojo prednost povečale na plus devet. Do konca niza slovenske odbojkarice niso popuščale, učinkovite so bile tudi v napadu, tako da njihova zmaga v uvodnem nizu ni bila vprašljiva.

  Tudi drugi niz so Kamničanke začele obetavno, saj so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk, vodile pa so tudi že s 14:6. Vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, pojavile so se težave na sprejemu, tudi v napadu niso bile več tako uspešne, tako da so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za dve točki. Tudi po njem so prevladovale domače odbojkarice, ki so gostjam prepustile le še štiri točke.

  Tretji niz se je začel z vodstvom kamniških odbojkaric s 3:0, do prvega tehničnega odmora pa so ohranile dve točki prednosti. Calcitovke so še vodile do 12:10, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzele domačinke, ki so z delnim izidom 6:1 gostjam pobegnile za tri točke. Tokrat Kamničanke niso ponovile napake iz drugega niza, že na 17. točki so ulovile najboljšo slovaško ekipo, do dvajsete točke sta bili ekipi nato skupaj, medtem ko je končnica niza pripadla odbojkaricam Calcit Volleyja.

  Čeprav je tudi začetek četrtega niza pripadel gostujočim odbojkaricam, a le do vodstva s 4:1, so bile nato boljše Slovakinje, ki so s petimi zaporednimi točkami povedle s 6:4, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Ob slabšem sprejemu so bile Kamničanke premalo nevarne v napadu, do drugega tehničnega odmora pa so za nasprotnicami zaostajale že za pet točk. Do konca niza so se domačinkam le enkrat približale na tri točke (14:17), a so jim Bratislavčanke hitro pobegnile na pet točk (19:14) ter brez težav izenačile izid v nizih.

  V tie-breaku so Calcitovke pred menjavo strani zaostajale za dve točki, toda s tremi zaporednimi so prišle do prednosti. A pot do končne zmage proti sedemnajstkratnim slovaškim državnim prvakinjam je bila vse prej kot lahka. Večinoma so za točko sicer vodile varovanke Gregorja Rozmana, ki so v napeti končnici ohranile dovolj zbranosti in si že s prvo zaključno žogo zagotovile prvo zmago v letošnji srednjeevropski ligi.  

  Izjava po tekmi:

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Skozi takšne tekme rastemo kot ekipa. V drugem nizu je bila to dobra šola, kako si ne smemo dovoliti, da sami vrnemo nasprotnice v igro. Tu bom tudi sam nastavil svoj hrbet, saj sem tudi sam del ekipe in prevzemam svoj del odgovornosti. Vodili smo že s 14:6, nato pa je prišlo do predolgega mrka. Če nič drugega, smo videli, kje so bile napake narejene in kje jih ne smemo več delati. Toda po drugi strani sem vesel, da smo prišli do dveh točk. V tie-breaku so se igralke držale navodil, predvsem to velja za končnico niza, kar je tudi odločilo tekmo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

   

  Komentarji