Iz Ljubljane z dvema zmagama

  Varovanke Francija Obolnarja so brez večjih težav na prvi tekmi turnirja ugnale domače Krimovke, ki so v dveh nizih skupaj zbrale le 20 točk. Veliko težje delo jih je čakalo na tekmi proti Ankarančankam. V prvem nizu so imele kamniške kadetinje nekaj težav na sprejemu, za nameček pa so nasprotnice zelo dobro igrale v polju. Ko so v drugem nizu Kamničanke popravile svoj sprejem, njihova zmaga ni bila vprašljiva, o končni zmagi pa je odločal tretji niz. Po dobrem začetku so nekoliko popustile, kar so Ankarančanke izkoristile in povedle z 10:8, vendar to Kamničank ni zmedlo, dosegle so šest zaporednih točk ter na koncu izkoristile tretjo zaključno žogo za zasluženo zmago, že četrto v letošnji sezoni.

  O tekmi proti Krimu ni kaj veliko povedati. Ves čas smo bili boljši nasprotnik in brez večjih težav prišli do zmage. Ker ima Ankaran zelo solidno ekipo, sem zmage toliko bolj vesel. Tudi če bi ostali praznih rok, ne bi bil razočaran, saj so se dekleta resnično trudila, zato je zmaga še toliko slajša, je bil po novem uspešnem turnirju zadovoljen Franci Obolnar, trener kadetinj Calcit Volleyja.

  V tretjem krogu bodo Kamničanke proste, spet pa bodo igrale 3. decembra, ko bodo v dvorani OŠ Toma Brejca gostile Krim Pirnar doors I, Ankaran Hrvatine in Piran.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so na turnirju v Ljubljani igrale: Neža Grošelj, Nives Juhant, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Lara Bošeska, Živa Javornik, Žana Poljanšek, Alja Somrak, Lejla Končan, Sara Muršak in Nina Salkič. Manjkala je Meta Ahačič.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Tjaša Gadža

  Komentarji