V boj za tretjo polfinalno tekmo

  V kamniškem taboru so v minulih dneh podrobno analizirali vzroke za boleč poraz proti Triglavu, ki pa na njihovo srečo še ni bil usoden. Čeprav so Kranjčani naredili deset lastnih napak več, tega kamniški odbojkarji niso znali kaznovati.

  Kot po pravilu nismo najbolje začeli nizov, nato pa smo ves čas lovili nasprotnike. Preprosto nam igra ni stekla, kot bi si želeli in bi nam morala. Po statističnih podatkih smo jih bili enakovredni le na servisu, tudi na sprejemu, zato pa smo slabo zaključevali v napadu in bili slabši tudi v bloku. Ni kaj, Triglav je odigral dobro tekmo, mi slabše kot znamo. Morali smo se sprijazniti s porazom, toda že v sredo nas čaka druga tekma polfinala, v kateri bomo skušali prikazati boljšo igro in videli bomo, kaj nam bo prinesla, se je Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa na kratko dotaknil sobotnega poraza v Kamniku.

  Druga polfinalna tekma bo v Kranju, v dvorani, v kateri so Kamničani pred nekaj več kot 14 dnevi v polfinalu pokala Slovenije najprej premagali domače odbojkarje, dan pozneje pa v finalu še ACH Volley. Dvorana Planina jim torej leži, Kranj je blizu Kamnika, tako da na tribunah Ribičevi varovanci lahko pričakujejo tudi glasno spodbudo s tribun.
  Mislim, da dejstvo, da bomo tokrat igrali v gosteh, ne bi smelo vplivati na našo igro. V tej dvorani smo v letošnji sezoni odigrali že nekaj tekem, prinesla nam je tudi pokalno lovoriko in upam, da bomo dobili občutke s pokala Slovenije. Pot do Kranja ni dolga, kar je tudi prednost in verjamem, da se bomo maksimalno pripravili na to tekmo in jo skušali odigrati čim bolje, ima Ribič polno zaupanje v svoje varovance, ki, razen lažjih poškodb, drugih težav nimajo.

  Za zdaj je vse v redu, vsi so na treningu in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju prvenstva. Vsakdo od igralcev je pri sebi razmislil, kaj in kako, pred ponedeljkovim treningom smo se tudi pogovorili, izpostavili prave stvari. Fantje se zavedajo, da moramo predvsem mi odigrati boljše, osredotočiti se moramo na svojo igro, in če bomo prikazali igro, kakršno smo v letošnji sezoni že prikazali, se lahko nadejamo še tretje tekme.
  Kamničani, ki so morda pred prvo polfinalno tekmo nehote že razmišljali tudi o finalnih dvobojih z ACH Volleyjem, se zdaj dobro zavedajo, da bodo o morebitnih novih obračunih z Ljubljančani lahko razmišljali šele, ko bodo dvakrat zaporedoma premagali Kranjčane.

  Za zdaj razmišljamo le o sredini tekmi, šele, če bomo v njej uspešni, se bomo osredotočili na sobotno. Na koncu se vedno izkaže, da v športu ni prehitevanja, za vsako stvar, ki jo želiš doseči, moraš iti korak za korakom, trening za treningom, tekmo za tekmo … Najprej je treba stopiti na prvo stopnico, da greš lahko naprej in s to miselnostjo moramo iti v Kranj. Verjamem, da so fantje dovolj zreli in da bodo to pokazali tudi na igrišču, je prepričan Ribič, ki je v zadnjih dveh sezonah z odbojkaricami Calcit Volleyballa že osvojil naslov državnega prvaka Slovenije, z odbojkarji pa si po pokalnem naslovu želi priti najmanj do finala končnice državnega prvenstva.

  Drugi polfinalni obračun med Hočami in ACH Volleyjem bo na sporedu v četrtek. Na prvi tekmi v Tivoliju so aktualni državni prvaki brez večjih težav prišli do zmage, vendar so Hočani igrali brez Miomirja Crnjanskega in Uroša Planinšca. Če ju bo njihova zdravniška služba usposobila do četrtka, bo Ljubljančane čakalo veliko težje delo kot minulo soboto.

  Para drugih polfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške
  Sreda, 5. april: Triglav Kranj – Calcit Volleyball (dvorana Planina, 19:00) – 3:2 (-18, 24, -19, 17, 9)*
  , četrtek, 6. april: Hoče – ACH Volley 0:3 (-18, -18, -13)*.
  Opomba: * – izida prvih polfinalnih tekem.
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji