V boj za prvo mesto

  V zadnjih 14 dneh so odbojkarice Calcita Volleyballa doživele nekaj pomembnih sprememb v svoji ekipi, predvsem to velja na mestu organizatorke igre, saj je Brazilko Cecilio Aragao zamenjala belgijska reprezentantka Ilka van de Vyver, pestile pa so jih tudi bolezni. Z van de Vyverjevo, so na tretjem turnirju srednjeevropske lige v Budimpešti, obe tekmi izgubile, zato pa so v Ljubljani premagale tako zagrebško Mladost, ki bi jih še lahko ogrozila v boju za uvrstitev na zaključni turnir, kot Tevo Gdll, obakrat brez izgubljenega niza, tako kot tudi v soboto v drugem krogu modre skupine Vital Ljubljano.

  Zadnji mesec je bil precej naporen. Od pokala naprej smo dvignili raven treningov, ritem tekem in potovanj nas je precej izčrpal, poleg tega pa je prišlo v ekipi še do spremembe na mestu organizatorke igre. Zdaj, ko se je vse to umirilo in stabiliziralo in ob kar nekaj tekmah in treningih z Ilko van de Vyver, se raven naše igre dviguje. Ilka je prinesla v ekipo tudi novo energijo, ki nam je od pokala naprej manjkala na igrišču, je dejala Meta Jerala, odlična prosta igralka aktualnih državnih prvakinj, ki so v finalu pokala Slovenije doživele grenko razočaranje v obračunu z bankirkami.

  V letošnji sezoni so calcitovke mariborske odbojkarice že premagale, dejstvo pa je, da tudi sredina tekma še zdaleč ne bo odločala o  končnih zmagovalkah državnega prvenstva. Toda po drugi strani bi bile varovanke Gašperja Ribiča z morebitno zmago spet v igri, da modro skupino končajo na prvem mestu in gredo v končnico z najbolj ugodnega izhodišča.

  Sredina tekma z Novo KBM Branikom bo dober test in pokazatelj naše trenutne ravni igre. Vse, kar nam je uspelo prikazati v preteklem tednu, moramo potrditi in nadgraditi v prihajajoči tekmi, če želimo premagati Mariborčanke. Seveda nam je cilj končnico državnega prvenstva začeti s prve pozicije, saj bi to pomenilo boljše izhodišče, hkrati pa tudi dobro popotnico v izločilne dvoboje, se dvoboja z bankirkami veseli Meta Jerala.

  V letošnji sezoni igrajo Mariborčanke zelo zanesljive, delajo malo napak, verjetno tudi zato, ker so v ekipi, čeprav so menjale trenerja, doživele malo sprememb.

  Mariborčanke imajo vsako leto odlično ekipo. Letos igrajo zelo čvrsto in zanesljivo. Imajo ekipo izvrstnih posameznic, ki so do zdaj na igrišču odlično delovale. Igrajo dobro odbojko, zato je vsaka tekma proti njim nov izziv, ki pa se ga že veselimo, je v pričakovanju petega medsebojnega obračuna v letošnji sezoni odlična prosta igralka Calcita Volleyballa, ki se, kot smo omenili že v uvodu, še naprej ukvarjajo z določenimi zdravstvenimi težavami.

  Ritem tekem in treningov je naporen, ob tem pa nas veliko še študira, tako da je včasih težko zdržati ta tempo, razloge za zdravstvene težave pojasnjuje Meta Jerala, toda na srečo ima Ribič na voljo dovolj širok nabor igralk, da tudi kakšen izostanek ne bi smel vplivati na igro aktualnih državnih prvakinj.

  V tretjem krogu modre skupine bosta v sredo na sporedu še drugi dve tekmi. Vitalovke bodo v svoji dvorani skušale proti do prve zmage v modri skupini, kar proti Braslovčankam ni misija nemogoče, težje delo pa na gostovanju v Novi Gorici čaka Koprčanke. Že zato, ker ima Marko Kalc še vedno precej težav s poškodbami nekaterih nosilk igre.

  Pari 3. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sreda, 17. februar: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball (ŠD Lukna, 18:00), GEN-I Volley – Luka Koper (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00); UOK Vital Ljubljana – Braslovče (ŠD Galjevica, 20:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji