V Kanalu potrditi drugo mesto

  Turnirja v Pliberku smo se v bistvu veselili, saj smo imeli možnost igrati proti dvema kakovostnima ekipama. Hkrati smo se zavedali, da moramo s turnirja odnesti vsaj točko, če se želimo udeležiti zaključnega turnirja srednjeevropske lige. Petkova tekma proti Posojilnici Dobu je bila po mojem mnenju kakovostna, kar sicer ne velja za prve dva niza, vendar smo se v nadaljevanju pobrali in odigrali zbrano ter kakovostno. Bili smo povsem enakovredni Dobu, vendar nam je žal malo zmanjkalo v končnici petega niza. Takoj naslednji dan je sledila tekma proti ACH Volleyja, ki pa je bila kar velik izziv, saj smo prejšnji dan odigrali težkih pet težkih nizov. Enostavno nismo imeli dovolj psihičnega in fizičnega naboja, da bi lahko premagali ekipo, kot je ACH, je o turnirju v Pliberku povedal Andrej Štembergar Zupan, kapetan kamniške ekipe, ki meni, da so na turnirju vseeno prikazali dobro igro, kar je lahko lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva. Prepričan je tudi, da zaključni turnir še zdaleč ni izgubljen, čeprav jih Mladost iz Kaštele v primeru zmage v Innsbrucku še lahko prehiti. Toda tekma bo v Innsbrucku, Innsbruck pa je kakovostnejša ekipa od Mladosti, je prepričan Štembergar Zupan.

  Žal je tudi turnir v Pliberku vzel svoj davek kar se poškodb tiče. Že nekaj časa ne moreta igrati Jani Konjedic, ki sploh ni šel z ekipo v Avstrijo, prav tako ji ni mogel pomagati Primož Vidmar, s tem pa težav še ni bilo konec, kajti proti Dobu si je zadnjo ložo nategnil Domen Kotnik, ki prav tako proti Ljubljančanom ni mogel igrati.

  Dejstvo pa je, da nas proti ACH-ju v letošnji sezoni čaka še nekaj tekem, zato bo priložnosti za dokazovanje dovolj, se zaradi tretjega letošnjega poraza proti najboljši slovenski ekipi zadnjega desetletja, pretirano ne obremenjuje kamniški kapetan, ki je svojo pozornost raje usmeril v sredinega nasprotnika. V letošnji sezoni so ga Kamničani trikrat premagali, izločili so ga tudi v četrtfinalu pokala Slovenije.

  Salonit ima kakovostno ekipo, ki že nekaj časa igra v podobni zasedbi. Položaj na prvenstveni lestvici lahko zavaja, saj vsi vemo, kako je Salonit sposoben igrati. Dane Mijatović je ekipi prinesel dodatno vrednost, vendar morajo to prikazati na igrišču. Res je, da imamo v letošnji sezoni proti njim boljše razmerje v zmagah, vendar na podlagi tega ne smemo delati nobenih zaključkov. Pričakujemo težko tekmo in naredili bomo vse, da bomo do srede optimalno pripravljeni.

  Tudi v sredo trener Marko Brumen ne bo mogel računati na Konjedica in Vidmarja, ki bosta kmalu lahko začela normalno trenirati, že v ponedeljek pa je lahko normalno treniral Kotnik.

  Upam, da bo do srede stoodstotno pripravljen, saj potrebujem0 prav vsakega igralca, je za konec dejal Štembergar Zupan.

  Sicer pa je v drugem krogu modre skupine ACH Volley že prejšnjo sredo ugnal Panvito Pomgrad, še drugič v modri skupini pa so do zmage, še drugič zapored s 3:2, prišli Mariborčani, ki bodo v soboto gostovali v Kamniku. Toda o tej tekmi bodo calcitovci razmišljali po gostovanju v Kanalu.

  Pari 2. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Sreda, 17, februar: Salonit Anhovo – Calcit Volleyball (ŠD Kanal, 19:00); že odigrano: Panvita Pomgrad – ACH Volley 1:3 (-15, 21, -18, -17), Maribor – Triglav Kranj 3:1 (21, -19, 21, -20, 14).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji