V 75 minutah do treh točk

  Calcit Volley – Hoče  3:0 (11, 19, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volley: Pereira 17, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Gil 4, Vidmar 12, Okroglič 10, Štalekar 9, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

  Hoče: Radović 8, Drvarič, Planinšič, Cafuta 1, Šijanec 3, Ledinek – libero, Špindler 1, Franc 2, Mantha 10, Berglez, Šikanič 1, Lobnik. Trener:  Aleš Andlovič.

  Pred desetimi dnevi so hoški odbojkarji že gostovali v kamniški športni dvorani, vendar jim je takrat na drugi strani mreži nasproti stala druga ekipa Calcit Volleyja. Takrat so v osmini finala Pokala Slovenije slavili Hočani, v državnem prvenstvu pa so bili proti aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalcem brez pravih možnosti na uspeh. Za Kamničane je bila to zadnja lažja preizkušnja pred napornim ritmom tekem, v katerem jih po sredini tekmi s Sobočani čaka še domači turnir v srednjeevropski ligi in četrtfinalni pokalni tekmi s kanalskim Salonitom.

  Kamniški odbojkarji so v obračun s Hočani krenili na najboljši možni način, saj so po zaslugi razpoloženega Maxsona Pereire, ki je s tremi asi in dvema uspešnima napadoma povedel Calcitovce v vodstvo z 12:4, po asu Jureta Okrogliča pa je bilo že 15:5. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje po napaki Branislava Radovića zaostajali že za enajst točk, visoko vodstvo pa ni uspavalo domače ekipe, v kateri sta se razigrala še Primož Vidmar in Sašo Štalekar. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Okroglič.

  Drugi niz bolje začeli hoški odbojkarji, ki so z blokom Mihe Cafute povedli s 5:2, vendar so ob prvem tehničnem odmoru za dve točki že vodili domači odbojkarji. V bloku je bil uspešen organizator igre Radoslav Gil, ki je v nadaljevanju niza dobro razigral soigralce. Domačini so z asom Štalekarja na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Mladi poljski odbojkar, letošnja kamniška okrepitev, je z novim blokom Kamničane popeljal do vodstva z 20:12, kar je bila za goste, ki so v končnici niza naredili še številne lastne napake, neulovljiv zaostanek.

  Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovali Ribičevi varovanci, ki so nadaljevali z učinkovito igro v napadu, boljšim servisom in blokom, tako da so po asu Pereire povedli z 9:3. Z novim asom, tokrat Gila, so gostom pobegnili že za osem točk (14:6). Čeprav so se Hočani še vrnili v igro, saj so se Kamničanom približali na tri točke zaostanka (12:15), je bilo to vse, kar jim je na tej tekmi še uspelo. Do konca tretjega niza, s tem pa tudi tekme, so bili Kamničani spet veliko boljši nasprotnik, do novih treh točk pa so prišli z napadom Primoža Vidmarja.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Fantje so se že na začetku tekme držali dogovora in vmes, razen nekaterih slabših trenutkov, tekmo mirno pripeljali do konca. Odigrali smo kakovostno tekmo, kar me pred serijo težkih tekem, ki so pred nami, veseli. Naš načrt je bil, da moramo dobro izvajati začetne udarce, kar nam je tudi uspelo. Hočani so morali igrati z višjo žogo, tako da smo lažje igrali blok-obrambo ter zaustavili njihova najbolj nevarna napadalca, Radovića in Manhto, kar je bil tudi ključ do uspeha.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji