Odlična igra Tine Grudine za zmago nad Alianso

  Calcit Volley – Aliansa Šempeter  (-25, 22, 17, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Klinar (Žirovnica), Atanasov (Kranj).

  Calcit Volley: Grudina 23, Peterson, Mihevc 10, Blažič 11, Igličar 19, Mihalinec 11, Zaplotnik, Pogačar 5, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 2, Vodlan 1, Praunseis 9, Podbregar, Forštnarič 5, Lekše 18, Vrhovnik 10, Žnidar 3, Mazej – libero, Lakovšek, 6 Plesec. Trener: Beno Božič.

  Za varovanke Gregorja Rozmana je bila današnja tekma z Alianso Šempetrom že četrta v tednu dni, temu primerna je bila tudi njihova utrujenost. Na drugi strani so Šempetranke v Kamnik prišle spočite, še posebej pa so bile motivirane Mojca Božič, Petra Vrhovnik in Maja Forštnarič, nekdanje odbojkarice Calcit Volleyja. Božičeva je kamniški dres nosila še lani, a se je letos vrnila v Šempeter, Vrhovnikova in Forštnaričeva, ki sta svojo odbojkarsko pot začeli v Kamniku, pa sta matični klub zapustili pred lansko sezono. Čeprav so se nekdanje kamniške igralke veselile zmage v uvodnem nizu, je v nadaljevanju vendarle do izraza prišla večja kakovost domače ekipe.

  V letošnji sezoni Kamničanke kot po pravilu uvodnega niza ne začenjajo najbolje, nekaj podobnega pa je bilo tudi v dvoboju s Šempetrankami. Po začetnem vodstvu s 6:1 in prednostjo štirih točk ob prvem tehničnem odmoru so gostjam dovolile, da so z uspešnim napadom Nine Praunseis izid na 11. točki izenačile, z blokom Teli Lekše pa povedle (12:11). Na servis Katje Mihalinec, zadnjo točko je sprejemalka domače ekipe dosegla z asom, so Kamničanke gostjam pobegnile za pet točk (18:13), a to ni bilo dovolj za mirno končnico niza. Z dvema točkama Urške Igličar so sicer prišle do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, vendar so Šempetranke po zaslugi Lekšetove izkoristile tretjo. 

  Še pod vtisom zapravljene priložnosti v uvodnem nizu so Kamničanke začele drugega, saj so Šempetranke povedle s 4:1. Toda Tina Grudina in Pia Blažič sta poskrbeli za izenačenje na peti točki, Katja Mihevc z blokom pa za vodstvo z 8:7. Vendar domači ekipi, ki je naredila vse preveč lastnih napak, tudi v nadaljevanju niza igra še ni stekla, saj je tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajala za točko. V končnici niza je bila Mihalinčeva z dvema zaporednima točkama najbolj zaslužna za tri zaključne žoge domače ekipe, drugo je nato izkoristila Tina Grudina.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice zahvaljujoč boljšemu servisu in bloku hitro prišle do prednosti šestih točk (11:5), po dveh zaporednih asih Eve Pogačar in uspešnem napadu Urške Igličar pa je bilo že 17:8. Na servis Praunseisove, dosegla je tudi dva asa, so se Šempetranke po napaki Grudine domačinkam približale le na dve točki zaostanka (17:19), vendar so po polminutnem odmoru Kamničanke zaustavile njihov nalet, vse dvome o zmagovalkah pa je s štirimi od petih točk v končnici niza rešila Grudina.

  Še bolj prepričljivo so kamniške odbojkarice začele četrti niz, v katerih so po dveh blokih Grudine in napadu Pie Blažič povedle z 12:3. Z delnim izidom 7:2 so se po točki Petre Vrhovnik Šempetranke domačinkam približale na štiri točke zaostanka (10:14), a je sledila nova serija točk domače ekipe, ki se je končala po točki Forštnaričeve, na semaforju pa je bilo 20:12 za Calcit Volley. Visoke prednosti Calcitovke niso zapravile, nove tri točke za kamniško ekipo, v kateri je danes blestela Tina Grudina, ki je ob 23-tih točkah imela tudi sedem blokov, pa je prinesla Katja Mihevc.

  Izjava po tekmi:

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Preprosto moramo najti način, kako bomo, po domače povedano, odtegnili ročno zavoro, s katero vstopamo v vsako tekmo. Potem, ko vidimo, da lahko, ko nam igra steče in igramo malenkost bolj sproščeno, potem nimamo težav. Na teh stvareh bomo morali delati, da jih odpravimo, me pa veseli, da je tako dobro delovala naveza organizatorke igre z obema blokerkama, saj temu na treningih posvečamo veliko pozornosti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji