Utrujenost je naredila svoje

  Calcit Volleyball – Vegyesz RC Kazincbarcika  1:3 (-24, -18, 20,  -19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Kralovič, Viktorini-Lisa.

  Calcit Volleyball: Štalekar 8, Hribar – libero, Golob – libero, Podobnik, Ratek 13, Pereira, Brulec 1, Lakner 8, Kotnik 13, Štembergar Zupan 17, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Vegyesz RC Kazincbarcika: Dudas – libero, Borovićanin 10, Juhasz 11, Januzović 6, Kozsla, Toronyai 3, Budai, Banai 12, Kovacs 3, Kecskemeti 1, Arva 25. Toma Sandor.

  Čeprav so Kamničani že pred 14 dnevi, ko so v svoji dvorani izgubili vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo 11. in 12. marca v Zagrebu, so se od tega tekmovanja, na katerem so v minuli sezoni osvojili tretje mesto, želeli posloviti z dvema zmagama. Vendar jim to že proti madžarski ekipi Vegyesz RC Kazincbarciki to ni uspelo, delno tudi zato, ker so minulo soboto imeli težko tekmo v domačem prvenstvu proti Triglavu iz Kranja, delno pa tudi zato, ker je domači trener Gašper Ribič odpočil nekatere nosilce igre, ob poškodovanima Juretu Okrogliču in Primožu Vidmarju pa je manjkal tudi oboleli Žan Novljan.

  Domačini so v dvoboj z Madžari, ki v dozdajšnjih šestih tekmah srednjeevropske lige še niso zabeležili zmage, krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, vendar se to v njihovi igri vsaj na začetku uvodnega niza to ni poznalo. Z boljšo igro v bloku so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, po novem bloku Saše Štalekarja je bilo že 17:11. Vendar nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno, popustili so na sprejemu, v napadu niso bili več tako učinkoviti, tako da so gostje po napaki Andreja Štembergar Zupana izid na 21. točki izenačili. S tem pa težav v domači ekipi še ni bilo konec, kajti Milan Akva je z asom z drugo zaključno žogo goste popeljal do vodstva z 1:0 v nizih.

  Tudi drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so z blokom Domna Kotnika, v prvem nizu so Kamničani v tem elementu igre goste zaustavili kar šestkrat, povedli s 7:3. A njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti z boljšim servisom so madžarski odbojkarji z asom Miklosa Toronyaija domačinom pobegnili za tri točke (9:12), ob drugem tehničnem odmoru že za štiri. Madžarski odbojkarji so po zaslugi Akve povedli tudi z 18:13, prednosti pa do konca niza niso več zapravili.

  Madžarski odbojkarji so bili tudi na začetku tretjega niza boljši nasprotnik. V domači ekipi, v kateri se je v obrambi nekajkrat izkazal mladi Metod Golob, ki je sredi drugega niza zamenjal Klemna Hribarja, predvsem v napadu ni bilo razpoloženega igralca, kar so gostje izkoristili in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Utrujeni domači odbojkarji se še niso sprijaznili s porazom. Z blokom Štembergar Zupana so izid na 15. točki izenačili, čeprav so zaostajali že za pet točk (8:13), z novim blokom, tokrat Jureta Laknerja pa so na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Do konca niza so bili boljši nasprotnik domači odbojkarji, niz pa je z asom zaključil Jani Konjedic.

  Kamničani so četrti niz začeli odločno, povedli z 8:3, vendar so bili tokrat gostje tisti, ki so se s šestimi zaporednimi točkami vrnili v igro. Po novi točki Akve, najbolj učinkovitega igralca tekme, je ekipa iz Kazincbarcike domačinom pobegnila za tri točke (13:10), z asom Petra Juhasza že za pet (16:11). S tem je bila tekma odločena, kajti domačinom se ni več uspelo vrniti v igro, Madžari pa so prišli do svoje prve zmage v srednjeevropski ligi, odbojkarji Calcit Volleyballa so ostali pri dveh.

   

  Komentarji