Mevzo končali z zmago

   

  Calcit Volleyball – Mladost Ribola Kaštela 3:0 (23, 18, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kralovič, Viktorini-Lisa (oba Slovaška).

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Podobnik, Ratek, Pereira 20, Brulec 2, Lakner, Kotnik 14, Štembergar Zupan 17, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Mladost Kaštela: Višić 1, Tomić, Perić, Giljanović, Đirlić 8, Corsini – libero, Glaurdić 8, Polchlopek, Pervan – libero, Ruiz 6, Ljaftov 13, Sabljić. Trener: Ivan Rančić.

  Trener Kamničanov Gašper Ribič se je na ponedeljkovi uvodni tekmi zaostalega turnirja srednjeevropske lige odločil, da bo pred nadaljevanjem državnega prvnestva v modri skupini odpočil nekatere nosilce igre, kar je madžarska ekipa Vegyesz RC Kazincbarcika izkoristila in prišla do svoje prve zmage v letošnjem tekmovanju. V torek so bili madžarski odbojkarji boljši še od kaštelanske Mladosti, Kamničani pa so proti Hrvatom zaigrali v svoji trenutno najmočnejši zasedbi,

  Ko so v prvem nizu kamniški odbojkarji povedli s 6:1, zadnjo točko je dosegel Domen Kotnik, je vse dišalo po gladki zmagi nad ekipo, ki v dozdajšnjih sedmih tekmah srednjeevropske lige še ni zmagala. Vendar se to ni zgodilo, kajti domači odbojkarji so popustili na sprejemu, neučinkoviti so bili tudi v bloku, tako da so Kaštelani z blokom Petra Đirlića izid na 10. točki izenačili, po napaki Kotnika pa so prišli do dveh točk prednosti (22:20). Toda v končnici so bili domačini dovolj zbrani, Kotnik je na 22. točki poskrbel za izenačenje, Maxson Guilherme Pereira z edinima blokoma svoje ekipe v prvem nizu za dve zaključni žogi, Kamničani pa so po napaki na servisu Aleksandra Ljaftova izkoristili drugo.

  V drugem nizu so gostje na prvi tehnični odmor s točko Mata Glaurdića odšli s prednostjo dveh točk, vodili so tudi še z 9:7, na servis Andreja Štembergar Zupana pa so Kamničani povedli z 11:9. Kaštelani so izid na 13. točki še zadnjič izenačili, s serijo osmih zaporednih točk, od tega je Kotnik dosegel kar štiri ase, pa je bil drugi niz odločen. Štembergar Zupan in Pereira sta poskrbela, da se gostom do konca niza ni uspelo približati na manj kot sedem točk.

  V tretjem nizu so bili Kamničani ves čas v vodstvu, edino izenačenje je bilo pri 1:1, vendar so domačini do občutnejše prednosti prišli šele v končnici niza. Kaštelani so se jim zadnjič na točko zaostanka približali pri izidu 15:16, nato pa sta Kotnik in odlični Pereira, ki je tekmo končal s kar 81-odstotno učinkovitostjo v napadu, poskrbela za prednost petih točk, tekma pa se je končala z napako Đirlića.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji