Utrujenost je bila prevelika

  Ker je večina igralk dan v soboto igrala ali na tekmi 2. DOL ali na turnirju v mali odbojki, je bila na petem letošnjem turnirju kadetskega državnega prvenstva v A skupini pri večini prisotna velika utrujenost. To se jim je še kako poznalo na moči in zbranosti, tako da jim ni uspelo ponoviti odlične igre s prejšnjega turnirja na Bledu. Brez prave energije je bila prednost na strani njihovih nasprotnic. Tako so na prvi tekmi turnirja morale priznati premoč Blejk, ki so jih teden dni pred tem premagale na njihovem igrišču, na drugi tekmi pa še proti Jeseničankam, ki so v tej sezoni kandidatke za enega od najvišjih mest.

  „Po eni strani mi je bilo težko gledati nemoč mojih trenutnih varovank proti ekipi Mladi Jesenice, po drugi strani mi je bilo v ponos gledati igralke Jesenic, ki sem jih sama naučila, da igrajo odbojko in pripeljala na tako visoko raven, na kateri so danes. Močno upam in verjamem, da mi bo tudi tukaj, v Kamniku, uspelo narediti tako dobre igralke in tako močno ekipo, kot so Jesenice. Na trenutke so naše igralke odigrale lepo in kakovostno odbojko, vendar ne dovolj dobro za naše nasprotnice. Morda bi lahko prikazale še boljšo igro, toda vse te tekme nam pridejo prav za uigravanje in nabiranje izkušenj za boljšo igro v njihovi kategoriji, ampak tokrat se moramo zadovoljiti s tem, kar trenutno imamo. Zato pa me toliko bolj veseli, da postajamo ekipa, da imajo dekleta pravi odnos do dela in da držijo skupaj tudi, ko jim ne gre najbolje,“ je svoje varovanke, navkljub dvema porazoma, pohvalila trenerka Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju na OŠ Toma Brejca igrale: Eva Pogačar, Ana Špoljarič – liberro, Lana Mujanovič, Veronika Beznik, Zača Špoljarič, Sara Sitar, Eva Skvarč, Atena Gojak, Lana Žužek, Neža Ladinik – libero, Eva Seretin, Klara Flerin, Patricija Porovne Černe in Ana Pibernik.

   

  Izidi petega kroga A kadetske lige – zahod 2

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadetinje/2014_kje_A/2014_kje_AZ2

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Grega Skvarč

  Komentarji