Poraz s spodbudno igro

  Čeprav so mlade Kamničanke že s porazom proti Novemu mestu bolj ali manj izgubile možnosti, da si morda obstanek v drugoligaški konkurenci zagotovijo po redni poti, so na svoji zadnji tekmi v 2. DOL zahod igrale po svojih najboljših močeh. V prvem nizu so bile Ljubljančanke boljše nasprotnice, toda v drugem in tretjem nizu so varovanke Tanje Božinović prikazale odlično igro. Z borbeno igro so v drugem in tretjem nizu že bile na pragu zmage, toda v četrtem nizu jim je zatajil servis, slabši je bil tudi napad, kar so domače odbojkarice izkoristile in prišle do petega niza. Tudi v njim je bila do vodstva z 10:4 prednost na strani Ljubljančank, toda, čeprav so Kamničanke v nadaljevanju spet prikazale boljšo igro, je bilo za preobrat premalo časa.

  Čeprav smo tudi to tekmo izgubile, je bil po njej vseeno boljši občutek, kot na nekaterih prejšnjih tekmah, saj so se dekleta potrudile po svojih najboljših močeh. Seveda ta tekma ni bila odločilna glede našega obstanka v ligi, svojo priložnost smo zapravile na nekaterih prejšnjih tekmah, toda zahvaljujoč možni razvrstitvi ekip glede napredovanju v 1. DOL, naše slovo od druge lige še ni dokončno. Obstaja verjetnost, da bomo dobile priložnost, da svoj status v 2. DOL potrdimo v dodatnih kvalifikacijah. S to možnostjo se nam sezona nadaljuje, kar me kot trenerko veseli, saj bomo na ta način prišle do priložnosti, da zadržimo igranje v drugi ligi, hkrati pa bo to priložnost, da z maksimalno voljo in željo nadaljujemo z nadgradnjo in izboljševanjem svoje igre, ki smo jo začeli na začetku sezone,“ je po zadnji tekmi v letošnji sezoni v 2. DOL – zahod povedala trenerka Kamničank Tanja Božinović, ki na tej tekmi ni mogla računati na nadarjeno Zalo Špoljarič, ki je kot kapetanka ekipe v mali odbojki igrala odločilne tekme za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje v svoji kategoriji. S svojimi vrstnicami je v petem krogu repasaža turnirja na Jesenicah osvojila prvo mesto.

  Za Calcit Volleyball II so v Ljubljani igrale: Tina Novak, Špela Lazar, Eva Pogačar, Tjaša Gadža, Tjaša Gregorinčič, Sara Sitar, Neža Repnik, Ana Špoljarič – libero, Patricija Porovne Černe, Veronika Beznik, Neža Ladinik, Lara Koritnik – libero, Ana Didovič.

   

  Izidi 18. kroga 2. DOL – zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji