Kadeti odlični v Žužemberku

  Z zmago proti Go Volleyju v prejšnjem krogu so kamniški kadeti ostali v igri za napredovanje na polfinalni turnir A lige. Toda, da bi dosegli ta cilj, bi morali na nedeljskem turnirju v Žužemberku premagati oba svoja nasprotnika. Zanje je bila predvsem pomembna tekma proti domačinom, ki so do tega turnirja zmagali enkrat, medtem ko so bili Kamničani uspešni dvakrat. Čeprav brez Jureta Krašovica in Noela Šimenca, vendar prvič z Matijo Laknerjem, ki je še starejši deček, so že prvi tekmi proti Žužemberčanom prikazali odlično igro ter v obeh nizih prišli do prepričljivih zmag. S to zmago so si teoretično že zagotovili nastop v polfinalu, praktično pa so si ga z eno svojih najboljših iger v letošnji sezoni priigrali na tekmi s Kranjčani.

  Psihološko je bila težja prava tekma proti Žužemberku, saj smo vedeli, da moramo zmagati, če želimo ostati v igri za napredovanje. Morda sama igra ni bila najboljša, toda še vedno dovolj dobra, da smo prišli do dveh tako pomembnih točk. Po njej sem fantom dejal, da proti Triglavu nimamo česa izgubiti, da lahko igrajo sproščeno, po svojih najboljših močeh in to so tudi naredili. Borili so se za vsako žogo in zmagovale niti v enem trenutku ni bil vprašljiv. Na tej tekmi je bilo res lepo biti trener te ekipe, saj so igralci ves čas uživali v igri, in če se bo to nadaljevalo v nadaljevanju sezone, bodo tudi druge ekipe imele veliko težav z nami,“ je svoje varovance upravičeno pohvalil Aleš Hribar, trener kadetske ekipe Calcit Volleyballa.

  Za kadete Calcit Volleyballa so v Žužemberku igrali: Rok Forštnarič, Matija Lakner, Tom Sojer, Aljaž Hrovat, Kristjan Krt, Bor Jese Rotar, Žan Dolžan, Jan Jurič in Teo Podobnik.

   

  Izidi petega kroga kadetske A lige – zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AZ

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji