Uspešen začetek starejših dečkov

  Letošnja sezona se je za starejše dečke Calcita začela sanjsko. Kljub temu, da so proti drugim ekipam nižji in morda tudi tehnično malenkost slabši, pa so, zato toliko bolj borbeni in kot pravi trener Jure Sitar: Ekipo krasi ekipni duh.

  Tako je bilo tudi v nedeljo v Novem mestu, ko so na prvi tekmi igrali proti drugi ekipi s Črnuč. Trener Sitar je tekmo začel v postavi Štebe, Blaževič, Prah, Kutnar, Rode, Mujanovič in prosti igralec Jerič. Na klopi za rezerve pa so bili še Tomc, Zalogar, Drnovšek in Ravnikar. Sam začetek ni bil obetaven, saj sta obe ekipi delali preveč nepotrebnih lastnih napak. Kamničani so se predvsem ukvarjali s postavitvijo v polju in posledično so zaradi tega naredili veliko napak, Črnučani pa so imeli težave že s samim izvajanjem začetnih udarcev. Calcitovci so hitro prešli v vodstvo, povedli z 18:9, nato naredili preveč napak na sprejemu servisa, tako da so se Črnučani približali na 18:15, toda po minuti odmora Sitarja, so stvari spet stekle tako kot si fantje želijo. Niz so dobili z rezultatom 25:18.

  Tudi drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so igrali v isti postavi kot v prvem nizu. Hitro so si priigrali visoko prednost, zato so priložnost za igro dobili tudi igralci s klopi. Zalogar je zamenjal Blaževiča, Ravnikar Praha in Tomc Kutnarja. Tudi oni so odigrali solidno in zmagali set z rezultatom 25:13. 

  Druga tekma pa je bila prava poslastica dneva! Ekipa iz Kamnika, ki je bila za glavo manjša od vrstnikov iz Novega mesta, se ni predala. Težav s postavitvijo ni bilo več, zato so tudi veliko lažje igrali. Začeli so v postavi Blaževič, Štebe, Kutnar, Prah, Mujanovič, Rode in prosti igralec Jerič. Že v uvodu smo videli nekaj lepih potez na obeh straneh, zato je bila tekma do rezultata 13:12 za Krko izenačena in zanimiva. Nato pa Kamničani kar nekaj časa niso sprejeli, oziroma zaključili žoge v napadu, tako da so domači igrali iz Novega mesta prišli do vodstva z rezultatom 23:14. Vendar Kamničani še niso rekli zadnje besede in se predvsem po dobrih servisih Kutnarja približali na 23:18. Potem so spet naredili lastno napako, kar so krkaši izkoristili za zmago s 25:19.

  Ko je trener Kamničanov že mislil, da se bo po izgubljenem nizu porušila tudi igra, so igralci stopili skupaj in odigrali po svojih najboljših močeh. Predvsem so zaključevali napade, uspešno servirali, ves čas pa so bili borbeni v obrambi, kjer so rešil nekaj težkih žog. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:18. O zmagovalcu je odločal tie-break. Na menjavi strani so po nekaj obojestranskih napakah za dve točki vodili Kamničani, ki so na servis Ravnikarja, ki je zamenjal Mujanoviča prišli do neulovljive prednosti in zasluženo v Novem mestu še drugič zmagali.

  Svoj prihodnji turnir bodo imeli 15. novembra, ko bodo v Stranjah gostili ekipe Kočevja, Kostanjevice na Krki in Črnuč II.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju v Novem mestu igrali: Nik Štebe, Urban Blaževič, Nejc Kutnar, Gaj Prah, Jaša Ravnikar, Gašper Rode, Nik Mujanovič, Matija Jerič, David Zalogar, Brin Tomc in Nik Drnovšek.

  Izidi na turnirju v Novem mestu

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_DCI/2015_dki/2015_dki_k/2015_dki_kvF

   

   

   

  Komentarji