Jutri v Tivoliju z Nyiregyhazo

  Varovanke Gašperja Ribiča nadaljujejo s peklenskim tempom igranja tekem, ki so ga začele prejšnjo sredo z zmago proti Braslovčam v prvem krogu 1. DOL za ženske, nadaljevale pa s turnirjem v Stuttgartu na katerem so osvojile tretje mesto. Pri udeleženkah lige prvakinj, odbojkaricah Stuttgarta, so na koncu osvojile tretje mesto. Na prvi tekmi so z minimalnim izidom izgubile s francosko ekipo Mulhouse, v boju za tretje mesto pa so premagale Asterix iz Keldriechta. Slovenske državne prvakinje do konca tedna čakajo še štiri preizkušnje.

  Prva bo na sporedu že jutri, ko bodo v prenovljeni srednjeevropski ligi, ki se bo letos odvijala po turnirskem sistemu, v dvorani Tivoli igrale z Nyiregyhazo, o madžarski ekipi trener Ribič nima ravno veliko podatkov. V njej sta sicer dve tujki, blokerka Darlene Ramdin iz Trinidada in Tobaga ter venezuelska korektorka Nelmaira Carolina Valdez. V letošnji sezoni bodo Madžarke igrale tudi v pokalu Challenge.

  Želeli smo pridobiti nekatere informacije o njihovi ekipi, vendar so nam dejali, da trenutno nimajo nobenih posnetkov, tako da se bomo morali na začetku tekme osredotočiti nase, nato pa med samo tekmo skušati najti njihove slabosti. Na tej tekmi bo spet več poudarka na nas samih. Skušali bomo tekmo odigrati na visoki ravni ter popraviti tisto, kar v Nemčiji ni bilo najboljše, je pred tekmo z Madžarkami dejal Ribič.

  Ker se bodo v sredo madžarske in avstrijske odbojkarice pomerile med sabo, bo Calcitovkam nekoliko olajšana priprava na tekmo z dunajskim SVS Postom, ki so ga v lanski okrenjeni izvedbi srednjeevropske lige brez večjih težav obakrat premagale. V letošnji sezoni serijske avstrijske državne prvakinje, ki so vrsto let igrale v ligi prvakinj, zdaj igrajo v Evropi v pokalu Challenge, vodi kitajski trener Qing Li, močnejše za dve Čehinji (Zuzano Modrovo, Romano Stankovo), Slovakinjo (Lucio Ružičkovo) in Srbkinjo Stanijo Cuto).

  Ker nas v sredo čaka pokalna tekma na Ptuju, bo na tekmi ostal naš statistik Igor Klančišar, ki bo spremljal tekmo med Madžarkami in Avstrijkami, tako da se bomo na Dunajčanke lahko v miru pripravili, je dejal trener ljubljanskih odbojkaric, ki jih za konec peklenskih deset dni v soboto čaka še gostovanje v Kopru, kjer bodo z domačo ekipo igrale tekmo 2. kroga 1. DOL za ženske. Na uvodni tekmi so Koprčanke prepričljivo ugnale Šempetranke.

  Tekme s Koprom so za nas vedno zanimive, še zlasti po lanski sezoni. Z njimi so vedno težke tekme. Za nas bo to naporen teden, saj bomo v petih dneh odigrali štiri tekme. Zame, kot trenerja bo naloga, da skušam ekipo čim bolj svežo pripeljati skozi to obdobje, kar pomeni, da bodo priložnost dobile tudi igralke, ki so do zdaj manj igrale, je o napornem ritmu tekem, ki so pred ljubljanskimi odbojkaricami, še dejal Ribič.

  Tudi žensko tekmovanje v srednjeevropski ligi bo potekalo po istem sistemu kot moško. V prvem delu tekmovanja bo na sporedu dvanajst turnirjev, najboljše štiri ekipe se uvrstile na zaključni turnir, kar je eden od ciljev odbojkaric Calcita Ljubljane. Ob Ljubljančankah bodo v srednjeevropski ligi igrale še ekipe: Fatum Nyiregyhaza, Vasas Budimpešta, Linamar Bekescsabai, Teva Gdll (vse Madžarska), SVS Post (Avstrija), Mladost Zagreb, Poreč (obe Hrvaška) in Nova KBM Branik (Slovenija).

  Od torka do četrtka se bo igral turnir tudi v mariborski dvorani Lukna, kjer bodo Mariborčanke igrale z Vasasom in Mladostjo Zagrebom, od srede do petka pa bo turnir v Bekescsabi. Na njem bodo igrale  domača ekipa, Poreč in Teva Gdll.

  Spored turnirja v Ljubljani

  Torek, 13. oktober: Calcit Ljubljana – Fatum Nyiregyhaza (17.00), sreda, 14. oktober: Fatum Nyiregyhaza – SVS Post, četrtek, 15. oktober: SVS Post – Calcit Ljubljana.

  Drugi turnirji Calcita Ljubljane v srednjeevropski ligi

  Poreč, 27.-29. december: Poreč, Calcit Ljubljana, Nova KBM Branik.

  Ljubljana, 4.1.-6.1.: Calcit Ljubljana, Teva Gdll, Mladost Zagreb.

  Budimpešta, 2.2.-4.2.: Vasas Budimpešta, Calcit Ljubljana, Linamar Bekescsabai

   

  Komentarji