Uspešen vikend za mlade Kamničanke

  Minuli konec tedna je bil v znamenju nadaljevanja državnega prvenstva v mlajših selekcijah.  Mladinke Calcit Volleyja so redni del državnega prvenstva v prvi ligi končale z dvema zmagama, kadetinje so v drugi ligi prav tako dvakrat zmagale, starejše deklice pa so enkrat zmagale in izgubile.

  Starejše deklice so v prvi ligi – zahod v dvorani OŠ Toma Brejca z zmago in porazom naredile še en korak proti zaključnemu turnirju najboljše osmerice. V svoji skupini so trenutno tretje s šestimi zmagami in štirimi porazi, njihova najbližja zasledovalca, Triglav Kranj I in Volleyball Ljubljana pa imata po dve zmagi manj. V soboto so varovanke Katarine Vraber v prvi tekmi še drugič v letošnji sezoni premagale Šentvid z 2:0 (17, 20), v drugi pa je z 2:0 (13, 19) slavil Vital Ljubljana. »Na žalost smo na tej tekmi naredile preveč lastnih napak, mislim pa, da Ljubljančanke niso toliko boljše od nas, kot kaže končni izid,« je po turnirju dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja.

  Za ekipo starejših deklic Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Lea Vidmar, Neja Železnik, Zoja Somrak, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Hana Gašperlin, Brina Vita Mauhar, Nina Sitar, Monika Sitar, Brina Škorjanc, Zarja Vister, Zara Premk in Ella Čataković.

  V nedeljo so bile v 2. ligi – zahod A dobro razpoložene kamniške kadetinje, ki so v dvorani OŠ Ihan premagale Domžale z 2:0 (16, 11), nato pa z 2:0 (20, 23) še TPV Volley Novo mesto. Z 18 točkami so po desetih odigranih tekmah na prvem mestu. Naslednji turnir bo že prihodnji teden v Novem mestu.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Neža Zarja Kovač, Vita Vavpetič, Tanja Gajić, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Nika Kordič Zamljen, Mia Marija Vravnik, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Petra Žavbi in Špela Butalič.

  Z dvema zmagama so redni del tekmovanja v 1. ligi – zahod končale mladinke Calcit Volleyja. Varovanke Tjaše Gadža so v prvi tekmi v Kranju premagale ŽOK Triglav I z 2:0 (13, 18), nato pa še Triglav z 2:0 (15, 19). Redni del so z dvema porazoma končale na drugem mestu, vendar njihova uvrstitev na zaključni turnir niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. »V obeh tekmah smo prikazale dobro igro, priložnost za igro pa so dobile vse igralke. Veseli me, da napredujemo v igri in da smo vedno bolj uigrane, toda pred zaključnim turnirjem bomo morali svojo formo še stopnjevati,« je po turnirju v Kranju dejala Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Naja Boisa, Mija Šiftar, Neja Čižman, Živa Javornik, Tara Gojak, Tina Topič, Adriana Vukojević, Neža Sitar, Anamarie Štern, Maja Ifko, Noemi Žvegla in Inja Uršič.