Do zmage po dveh porazih

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja je v 18. krogu 2. DOL v dvorani OŠ Stranje premagala Slovensko Bistrico s 3:1 (14, -13, 17, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 12. marca, gostovali pri Črnučah II.

  Calcit Volley II – Slovenska Bistrica  3:1 (14, -13, 17, 20)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika:  Strmčnik, Friedrich.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved, Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilija, Poljanšek, Uršič, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Slovenska Bistrica: Arbeiter (L), Ferk, Šlamberger, Vinter, Slaček (L), Kobale, Fifer, Gregorc Planinc, Porekar, Semprimožnik. Trener: Nejc Zidar.

  Po dveh zaporednih porazih so si mladi Kamničani zelo otežili boj za tretje mesto, še zlasti zato, ker so v prejšnjem krogu izgubili proti neposrednemu konkurentu, Vet4Pet Triglavu. Ob tem varovance Andreja Flajsa do konca prvenstva čakata še tekmi z vodilnima ekipama 2. DOL, drugouvrščenimi Črnučami II in prvouvrščeno Kostanjevico na Krki. Tudi zato jim je tekma po štirinajstih dneh premora proti Slovenski Bistrici, ki do zdaj še ni osvojila točke, prišla ob pravem trenutku. Vpisali so nove tri točke, igra pa spet ni bila najboljša.

  Ker sta Miha Okorn in Nik Drnovšek rahlo poškodovana, je trener Flajs tekmo proti Bistričanom začel z Žanom Uršičem, Gregorjem Frecetom, Gregorjem Felkarjem, Markom Medvedom, Juretom Burkeljco, Ambrožem Poljanškom in liberom Markom Uršičem. V prvem nizu so od prve do zadnje točke igrali zbrano, motivirano, dobri so bili v bloku, v napadu pa so brez težav osvajali točke.

  Toda v drugem nizu so začeli s serijo lastnih napak, kar so gostje izkoristili in prišli do visoke prednosti. Ob nezbrani igri domače ekipe so Bistričani drugi niz zlahka dobili, po njem pa so Kamničani spet zaigrali bolj zbrano. Zmanjšali so število lastnih napak in izboljšali igro v bloku. V četrtem nizu je kar nekaj časa kazalo na to, da bo pripadel gostom, ki so z dobrimi servisi in napadi prišli do vodstva. Šele z vstopom Mihe Okorna se je igra domače ekipe stabilizirala, tako da njena zmaga ni bila vprašljiva.

  Izjava po tekmi

  Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II: »Do zmage smo prišli težje od pričakovanj. Moj načrt pred tekmo je bil, da v igro pošljem vse igralce z izjemo Okorna in Drnovška, ki sta rahlo poškodovana. Žal je Okorn v četrtem nizu moral pomagati soigralcem. Proti nizki ekipi iz Slovenske Bistrice smo imeli zelo nizko učinkovitost v napadu, naredili pa smo tudi veliko preveč lastnih napak. Prihodnjo soboto nas čaka tekma s Črnučani, proti katerim bomo morali pokazati veliko boljšo igro.«