Mariborski oreh so strli, pred končnico želijo še ljubljanskega

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v soboto po treh porazih prvič v letošnji sezoni premagali Merkur Maribor, vse od lanskega finala pokala Slovenije, ko so osvojili pokalno lovoriko, pa čakajo še na zmago nad ACH Volleyjem. Priložnost zanjo bodo imeli že v sredo, ko bodo ob 20. uri, v ŠD Kamnik, v 20. krogu Sportklub prve odbojkarske lige, gostili prav Ljubljančane.

  Do konca rednega dela prvenstva sta le še dva kroga, Kamničani pa za drugouvrščenimi Mariborčani zaostajajo le še za dve točki. Vendar bo pot do drugega mesta vse prej kot lahka, kajti v sredo bi morali doma premagati ACH Volley, v zadnjem krogu pa bi morali varovanci Matije Pleška ob zmagi v Novem mestu računati še na »pomoč« ljubljanskih odbojkarjev. A kakorkoli že, tudi če Kamničanom podvig ne uspe, je bila njihova sobotna zmaga v mariborski dvorani Lukna s psihološkega vidika zelo pomembna.

  »Ne morem ravno reči, da smo bili po vseh porazih proti Mariborčanom in Ljubljančanom v letošnji sezoni, ob tem pa se nismo uvrstili še na zaključni turnir srednjeevropske lige, psihološko na tleh. Toda pred začetkom končnice državnega prvenstva smo nujno potrebovali tudi kakšno zmago nad ekipama. Vsekakor je bilo lepo premagati mariborsko ekipo, še toliko bolj, ker smo do zmage prišli v njihovi dvorani. Končno, mislim, da prvič v letošnji sezoni, smo proti njimi igrali v polni zasedbi. Odigrali smo korektno tekmo, čeprav igra še ni bila tista, ki smo jo sposobni igrati, držali smo se dogovorov pred tekmo, ohranili smo kontinuiteto v igri, kar nam je na koncu prineslo zmago,« je tri osvojene točke v Mariboru komentiral Danilo Pavlović, s 17 točkami najbolj učinkovit igralec odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Ena od težav kamniške ekipe v letošnji sezoni je bila, da že na treningih običajno ni bila v polni zasedbi, zato ves čas ostaja občutek, da svoje prave vrednosti še ni pokazala. Tekma v Mariboru je pokazala, da je zagotovo vredna več, kot kaže njeno trenutno tretje mesto na prvenstveni lestvici.

  »Tudi sam sem tega mnenja, žal pa smo imeli vso sezono veliko nihanj v svoji igri. Vse do zdaj smo imeli veliko težav s poškodbami in karantenami, zato je trpel trening in ves čas nam je nekaj malega manjkalo, da nismo naredili koraka naprej. Upam, da je vsa smola, ki smo jo imeli, zdaj za nami, občutek pa imam, da naše prave igre šele prihajajo. Spodbudno je, da vse od polfinalnega poraza v pokalu Slovenije še nismo izgubili, je pa res, da smo jih veliko dobili s 3:2, kar je bilo predvsem usodno v srednjeevropski ligi. Toda po drugi strani ne smemo pozabiti, da smo kar nekaj tekem odigrali v zelo oslabljeni zasedbi,« se je do zdaj odigranih tekem v letošnji sezoni dotaknil Pavlović, ki pa raje pogleduje v prihodnost. Sam pravi, da ne bi imel nič proti, če bi njegova ekipa v sredo ACH Volley premagala s 3:2.

  »Žal mi je, da je ACH Volley svoj prvi poraz v sezoni imel v polfinalu pokala Challenge, saj bi bilo za slovensko ligo zelo dobro, če bi se uvrstil v finale tega tekmovanja. Ampak ne glede na ta poraz si za prikazane igre v Evropi zasluži vse pohvale. Vendar nismo ekipa, ki bi se obremenjevala z drugimi izidi, zato gledamo samo na svoje igre. Pa tudi sicer sem se v svoji karieri, čeprav morda ni ravno dolga, že nekajkrat prepričal v to, da želiš biti najboljši, to potrditi na igrišču in to ne glede na to, proti komu igraš. V vsakem primeru bomo skušali v sredo prikazati svojo najboljšo igro, da vidimo, kakšna je naša trenutna vrednost in kaj bo do končnice še treba popraviti v naši igri. Če že ne bomo mogli biti prvi, ki je Ljubljančane premagal v letošnji sezoni, bi bilo lepo, da bi bili prvi, ki jih je premagal v domačem prvenstvu,« je nekoliko v šali pred sredino tekmo dejal sprejemalec Calcit Volleyja.

  V preostalih treh tekmah bo najbolj zanimivo v Črnučah, kjer bi lahko padla odločitev o tem, katera ekipa bo po koncu rednega dela prvenstva peta in katera šesta. Trenutno je v boljšem položaju Panvita Pomgrad, medtem ko bodo Mariborčani gostili zadnjeuvrščene Kranjčane, Kanalci pa za potrditev četrtega mesta potrebujejo zmago nad Krko.