Starejše deklice uspešne tudi v Novem mestu

  Na drugem letošnjem kvalifikacijskem turnirju za državno prvenstvo, ki je bil na sporedu v nedeljo v Novem mestu, je igrala samo prva ekipa starejših deklic Calcit Volleyballa – druga ekipa je bila prosta – ter na obeh tekmah prišla do zmage. Na prvi so brez izgubljenega niza premagali domačinke turnirja v skupine, nato pa so premagale še ekipo POK Krško.

  Čeprav so Novomeščanke na uvodnem turnirju skupine E pred štirinajstimi dnevi na OŠ Stranje premagale tako drugo ekipo Calcita, kot ekipo Kočevja, ki minulo nedeljo v Novem mestu nista igrali, so varovanke Tanje Božinović že v prvem nizu uveljavile svojo večjo kakovost. V drugem nizu so priložnost za igranje dobile tudi tiste igralke, ki so šele začele z nabiranjem izkušenj v veliki odbojki, saj so do zdaj igrale le malo odbojko, a so popolnoma upravičile zaupanje svoje trenerke. Calcitovke so dvoboj z Novomeščankami dobile z 2:0 (6, 15). Tudi proti Krčankam so Kamničanke dobro odigrale prvi niz, v drugem pa so naredile preveč lastnih napak, kar so visoke in nadarjene nasprotnice znale kaznovati. V tretjem nizu je na sceno stopila Lana Mujanovič, ki je bila s svojimi servisi – dosegla je tudi pet asov ali winnerjev – najbolj zaslužna za vodstvo z 9:0 ter še drugo kamniško zmago v Novem mestu. Končni izid, Calcit Volleyball – POK Krško 2:1 (11, -23, 5).

  „Na prvi tekmi smo bili veliko boljši nasprotnik tako v tehničnem, kot taktičnem smislu, zato so priložnost dobile tudi naše rezervne igralke, ki šele nabirajo izkušnje v veliki odbojki in se taktike šele učijo. Zato pa se je ekipe Krškega predstavila kot dobra ekipa, visoka in nadarjena. V prvem nizu smo prevladovali na servisu in v napadu, žal pa smo v drugem naredili preveč lastnih napak. Pozitivno je bilo vsaj to, da so bile te napake narejene iz igre, medtem ko je bila v tretjem nizu Lana s svojimi servisi nerešljiva uganka za Krčanke,“ je po dveh zmagah v Novem mestu povedala trenerka Kamničank Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyballa so na turnirju v Novem mestu igrale: Eva Pogačar, Lana Mujanovič, Veronika Beznik, Sara Sitar, Eva Skvarč, Zala Špoljarič, Neža Ladink – libero1, Lana Žužek, Neža Grošelj, Eva Seretin, Klarra Ogrinec, Tija Žirovnik in Atena Gojak – libero2.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Grega Skvarč

  Komentarji