Ukrajinci v prednosti, toda …

  Zadnji dve tekmi za kamniške odbojkarje po osvojenem pokalnem naslovu nista bili najbolj uspešni. V sredo so praznih rok ostali v Murski Soboti, v soboto po slabi igri še proti Mariboru. Poraza, ki na končni vrsti red rednega dela državnega prvenstva sicer ne bosta vplivala, saj Kamničani slabši kot drugi ne morejo biti, vendar je pred nadaljevanje evropske sezone nekoliko zaskrbljujoča forma nekaterih igralcev.

  Morda pa vsi skupaj nekoliko pozabljamo, da morda le nismo tako dobro, še zlasti, če v tekmo ne gremo dovolj motivirano. Do zdaj smo osvojili veliko število točk, vendar to pred nadaljevanjem sezone prav nič ne pomeni. Dejstvo je, da plačujemo tudi nekaj davka na naše neprestano igranje, medtem ko so se drugi lahko v miru pripravljali na nadaljevanje sezone, smo mi igrali tekmo za tekmo. Upam le, da nižje, kot smo šli v sobotni tekmi z Mariborom, ne moremo iti, se je sobotnega poraza z Mariborčani dotaknil Marko Brumen, trener kamniške ekipe, ki je v Ukrajino odšla v dveh skupinah že v nedeljo nekaj po polnoči.

  Potovanje je bilo uspešno, sicer zelo naporno in duhamorno, polovica ekipe je bila na poti kar 20 ur, druga polovica pa 3 ure manj, ampak za nami je že tudi prvi trening. Želim si, da bi do torkove tekme opravili tri dobre treninge in da bomo uspeli dvigniti svojo formo. Na sami tekmi bo motiv zagotovo na visoki ravni. Če bomo uspeli pozabiti na slabši predstavi v minulem tednu in naporni ritem tekmovanja, hkrati pa si iz glave izbiti misel na pokalni uspeh, bomo kmalu spet pravi, je prepričan Brumen, ki o jutrišnjih nasprotnikih govori s spoštovanjem.

  Na ekipo Lokomotive se intenzivno pripravljamo in lahko rečem, da je na prvi vtis to odlična ekipa, dobro pokrita z odličnimi atleti na vseh igralnih mestih. Zdi se, da bo za nas izjemen podvig, če se jim bomo uspeli enakovredno upirati in jim poskušati odščipniti vsaj kakšen niz. Bo pa vsekakor treba spet ujeti pravi ritem, tako da bomo na igrišču imeli vsaj šest, sedem razpoloženih igralcev. Fantom odgovarjajo gostovanja v toliko, da lahko zaživijo kot pravi profesionalci in se popolnoma posvetijo odbojki. Vsekakor pa bo tekma imela drugi polčas v Kamniku, zato je možno tudi kakšno presenečenje. Fantje so načelno zdravi, vendar precej izčrpani in nekateri tudi na robu poškodbe, je še dejal Brumen.

  Odbojkarji Calcit Volleyballa so z Lokomotivo iz Harkova že igrali v sezoni 2002/3, tako kot z Apeldoornom, ki so ga Kamničani izločili v šestnajstini finala. V svoji dvorani so Ukrajince, v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjem pokalu Cev, premagali s 3:2, na gostovanju so z njimi izgubili 0:3. Sicer pa je Lokomotiva letošnjo evropsko sezono začela v pokalu Cev, kjer je v prvem krogu po zlatem nizu izgubila proti slovaški ekipi Prešov, vendar so obe tekmi igrali na Slovaškem. Tako kot so obe tekmi igrali v gosteh tudi v šestnajstini finala pokala challenge. V Amrswillu so švicarskega prvoligaša na prvi tekmi premagali s 3:1, na drugi pa s 3:0. Nosilci njihove igre so Oleh Plotnjicki, Jurij Tomin, Dmitri Terjomenko in Ilija Kovalov, v ukrajinskem državnem prvenstvu pa so do zdaj zmagali na vseh štirinajstih tekmah.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji