Tudi z drugo ekipo v prvo ligo

  Mlade kamniške odbojkarice so svojo zadnjo tekmo v drugoligaški konkurenci odigrale pred nekaj več kot mesecem dni, tako da so se vtisi že polegli in pravi trenutek je, da o neverjetni seriji, ki so jo zabeležile od 25. novembra naprej, nekaj več besed pove tvorec tega uspeha Franci Obolnar.

  Na začetku sezone smo imeli veliko težav s sestavo ekipe, ponagajale so nam tudi poškodbe, ko pa smo to uredili in so se nam pridružile še Ana Špoljarič, pozneje pa Eva Zatkovič in Manja Jerala, je igra le stekla. Igrali smo dokaj solidno, vendar ni bilo preprosto, kot je to morda po koncu sezone kazalo. Na kar nekaj tekmah smo se morali pošteno potruditi za zmago, je na kratko svoje vtise strnil Franci Obolnar, ki je leta 2010 v Kamnik prinesel tudi prvi naslov ženskih državnih prvakinj.

  Ob odličnem končnem izkupičku zmag pa je bilo za to ekipo pomembno tudi, koliko so igralke napredovale v svoji igri. Eden od pomembnih podatkov je, da je Calcit Volley po nekaj letih spet imel svoje igralke v kadetski in mladinski reprezentanci Slovenije. Tako sta na kadetskem EP v Bolgariji igrali Zala Špoljarič in Manja Jerala, v kvalifikacijah za mladinsko evropsko prvenstvo pa Eva Pogačar in Eva Zatkovič.

  Morda nisem več tista prava oseba, ki bi lahko sodila o napredku igralk, ampak sem vesel, da rade prihajajo na treninge in so željne znanja. Toliko časa sem že v odbojki, da vem, da je napredek igralk najbolj odvisen od njih samih. Seveda so tu še pogoji, ampak če ni prave želje, tudi to ni dovolj. Dejstvo pa je, da imamo v Kamniku norme visoko postavljene, vendar če primerjam te igralke s prejšnjo generacijo, ki sem jo imel, je ta boljša. Kot sem že omenil, so igralke delovne in pridne. Mislim, da so nekatere od njih sposobne igrati v prvi ligi, drugo pa je, ali so tudi za sam vrh slovenske odbojke, toda takšnih je tako ali tako v Sloveniji malo. Veliko je odvisno od ciljev kluba, drugo vprašanje pa je, s čim smo zadovoljni, je dejal Obolnar.

  V kamniški drugi ženski ekipi se že ozirajo v prihodnjo sezono, ko bodo zaigrale med najboljšimi slovenskimi klubi. Odločili smo se, da izkoristimo priložnost in tudi z drugo ekipo zaigramo v prvi ligi. Večinoma bodo v tej ekipi igrale naše mladinke in kadetinje, o dokončni sestavi pa je še težko govoriti. Predvsem si želim, da bi bili konkurenčni, o prestopih pa ne vem še nič konkretnega. Kot vsaka stvar bo tudi ta imela dobre in slabe strani, toda za tiste najbolj ambiciozne bo to zagotovo lepa priložnost za napredovanje, je še dejal Franci Obolnar.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so v sezoni 2017/18 igrale: Zala Špoljarič, Ana Špoljarič, Manja Jerala, Neža Grošelj, Lara Bošeska, Tjaša Gadža, Nives Juhant, Nika Marolt, Lana Žužek, Eva Zatkovič, Sara Sitar, Atena Gojak in Živa Javornik.

   

  Komentarji