Na finalni turnir tudi Kamničani

  Kamniški odbojkarji so v A ligi zahodne skupine osvojili tretje mesto, tako da proti ekipama, ki sta v vzhodni skupini osvojili prvo in drugo mesto, na domačem polfinalnem turnirju niso ravno sodili med kandidate za napredovanje. Toda že na prvi tekmi proti Mariborčanom so prikazali dobro odbojko, vseeno pa so naredili nekaj preveč lastnih napak na servisu in tudi sprejemu, kar je odločilo srečanje. Z 2:0 (22, 20) so se zmage veselili mariborski odbojkarji.

  Na drugi tekmi turnirja v Kamniku so Braslovčani, ki so v vzhodni skupini osvojili prvo mesto, brez večjih težav premagali novomeško Krko z 2:0 (21, 14). O neposrednem napredovanju je tako odločal dvoboj med Braslovčani in Mariborčani. V vzhodni skupini A lige so bile obakrat boljše Braslovče, ki pa se jim v Kamniku ni izšlo po njenih željah, kajti mariborska ekipa je slavila v prvem nizu, v dramatičnem drugem nizu izgubila na razliko, v tretjem pa sta bila športna sreča in znanje spet na njihovi strani. Končni izid je bil 2:1 (21, -23, 10) za Maribor.

  V prvi tekmi razigravanja so varovanci Jureta Sitarja z odlično igro premagali Krko z 2:0 (14, 13), tako da je o drugem potniku iz kamniškega polfinalnega turnirja odločala tekma med Calcit Volleyjem in Braslovčami. Pred glasnimi domačimi navijači so se v prvem nizu zmage veselili Kamničani, ki so nato v drugem nizu popolnoma nadigrali goste iz Braslovč. Z odličnimi servisi so goste oddaljili od mreže, v polju zanje ni bilo neubranljive žoge, v napadu pa sta blestela Miha Okorn in Nik Mujanovič, ki sta bila nerešljiva uganka za gostujoče igralce. Calcit Volley se je z 2:0 (20, 7) zasluženo uvrstil na zaključni turnir, ki bo 20. maja.

  Z uvrstitvijo na zaključni turnir državnega prvenstva smo presegli svoj letošnji cilj, tako da bomo na njem lahko igrali popolnoma sproščeno in morda še koga presenetili, tako kot smo danes Braslovče v odločilni tekmi za napredovanje. Prvo tekmo proti Mariboru smo izgubili predvsem zahvaljujoč lastnim napakam, je pa res, da je bilo na prvih treh tekmah veliko sodniških napak, toda s tem se nismo želeli preveč obremenjevati. Pomembno je, da smo drugo in predvsem tretjo tekmo odigrali na visoki ravni, je bil z igro svojih varovancev zadovoljen Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

  Manj uspeha so na polfinalnem turnirju v Braslovčah imele starejše deklice Calcit Volleyja. Varovanke Tanje Božinović so v prvi tekmi proti domači ekipi izgubile z 0:2 (-9, -14), praznih rok pa so ostale tudi v dvoboju z ekipo DOORS Bled. Tudi na tej tekmi je bilo 0:2 (-13, -18) za nasprotnice. Na finalni turnir, ki bo prav tako 20. maja, so se s tega turnirja uvrstile Braslovče in Sobota, na drugem polfinalnem turnirju v Škorji Loki pa sta prvi dve mesti dosegli ekipi Nove KBM Branika I in Vital Ljubljane I. Kamničanke bodo 20. maja igrale za razvrstitev od petega do osmega mesta.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Nik Drnovšek, Nik Mujanovič. Miha Okorn, Mark Uršič, Žan Uršič, Aleks Bogataj, Luka Verč, Gregor Frece, Matic Lavtar, Žiga Koncilja, Mark Dolžan, Tevž Kruhar in Anže Pančur.

  Izidi polfinalnih turnirjev:

  Starejši dečki

  Starejše deklice  Komentarji