Pred Madžarsko še enkrat Primorke

  Že ob koncu uvodnega niza obračuna v Kopru je Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, v igro poslal mlado Zatkovićevo, ki je svojo priložnost na mestu korektorice dobro izkoristila. Ob nekaj manj kot 50-odstotni učinkovitosti je dosegla 12 točk, od tega dve z blokom in kar pet s servisom.

  S svojo igro na tekmi proti Kopru sem kar zadovoljna. Vesela sem, da sem tudi sama prispevala svoj delež k zmagi svoje ekipe. Zavedam se, da bom le z igro pridobila izkušnje, popolnoma pa zaupam trenerju Gregorju Rozmanu, ki natančno ve, kdaj mi bo ponudil priložnost za igro in kdaj lahko najbolj pomagam ekipi. Kljub temu, da smo proti Kopru igrale tudi igralke, ki običajno manj igramo, smo pokazale stabilno igro, brez večjih napak, kar nam je na koncu tudi prineslo zmago, se je gostovanja v Kopru dotaknila nadarjena Zatkovićeva.

  Podobno tekmo kot v soboto v Kopru lahko pričakujemo tudi v sredo, ko bo v Kamniku gostovala ekipa Ankaran Hrvatini. V prejšnjem krogu so Ankarančanke nudile dober odpor Formuli Formisu, v svojih vrstah pa imajo nekaj zelo dobrih igralk, njihovo prvo ime pa je dolgoletna reprezentančna prosta igralka Katja Medved.

  Čeprav je Ankaran po številu točk pri dnu prvenstvene lestvice, ga nikakor ne smemo podcenjevati, saj nas lahko preseneti s kakovostno igro. Tako kot proti ostalim ekipam se moramo tudi na njih dobro pripraviti, razmišlja s 193 cm najvišja igralka kamniške ekipe, ki jo konec tedna na Madžarskem čaka zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige, ki bo odločal o tem, ali bodo slovenske podprvakinje zaigrale na zaključnem turnirju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja.

  Trenutno sicer razmišljamo le o tekmi z Ankaranom Hrvatini, se pa dobro zavedamo, kako pomemben turnir je pred nami na Madžarskem. Tako domači Linamar Bekescsabai kot zagrebška Mladost sta odlični ekipi, vendar menim, da smo trenutno v zelo dobri formi, telesno smo dobro pripravljene, verjamem, da tudi psihološko, zato menim, da bomo kos izzivu, ki nas čaka v Bekscsabi, je prepričana dijakinja drugega letnika Gimnazije Šentvid v Ljubljani.

  Zatkovićeva ob igranju odbojke in šoli, ki sta zanjo zelo pomembni, svoj prosti čas večinoma preživi z družino, ki je zanjo najbolj pomembna, in s prijatelji. Ne skriva pa, da si želi v odbojki priti do čim boljše kariere.

  V prihodnosti si želim zaigrati tudi za člansko reprezentanco Slovenije, rada pa bi se preizkusila tudi v tujini, pravi nadarjena odbojkarica Calcit Volleyja, pred katero je praktično še vsa odbojkarska kariera. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji