Tudi v tretje brez izgubljenega niza

  VOLLEYBALLjubljana – Calcit Volleyball 0:3 (-17, -19, -22)

  Ljubljana – Dvorana ZŠD Krim na Galjevici, gledalcev 80, sodnika: Milojević (Ljubljana) in Tovornik (Maribor).

  Volleyball Ljubljana: Maček 2, Mijoč 8, Ferlinc 6, Čotar 3, Dolenc – libero, Pavič, Crnjac, Mihalinec 5, Janežič – libero, Vrhovnik 2, Arnež 10, Flego 1. Trener: Gregor Rozman.

  Calcit Volleyball: Grudina 8, Božič, Mihevc 4, Blažič 2, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 20, Lipicer Samec 9, Jerala – libero, Turk, Koleva 7, Van de Vyver. Trener: Alessandro Beltrami.

   

  Slovenske državne prvakinje so dvoboj proti domači ekipi, ki jo dobro poznajo, predvsem pa njih dobro pozna Gregor Rozman, ki na dopoldanskih treningih pomaga Alessandru Beltramiju, začele v svoji najmočnejši zasedbi, z Ilko Van de Vyver na mestu podajalke, na sprejemu sta bili Tina Lipicer Samec in Slavina Koleva, v bloku Katja Mihevc in Tina Grudina, na mestu korektorke Olivera Kostić ter Meta Jerala kot prosta igralka. Čeprav so prišle do zmage brez izgubljenega niza, so jim domačinke nudile dostojen odpor, do torkove tekme z Modeno pa bodo morale calcitovke še nekoliko dvigniti raven svoje igre.

   

  Odbojkarice Calcit Volleyballa so najbolj prepričljivo dobile prvi niz , vendar so domačinke po napaki Katje Mihevc še vodile z 10:9. Toda s kar osmimi zaporednimi točkami, v napadu sta bili razpoloženi Olivera Kostić in Slavina Koleva, so kalcitovke prišle do sedmih točk prednosti, kar jim je zadostovalo za vodstvo z 1:0 v nizih. Domače odbojkarice so v prvem nizu naredile kar 12 lastnih napak, gostje le sedem.

   

  V drugem nizu so s točko Mihevčeve gostujoče odbojkarice na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti, ob drugem so vodile s štirimi, vendar so se na servis Maše Arnež varovanke Gregorja Ropreta vrnile v igro, saj so zaostajale le še za točo (15:16). Kaj več jim ni uspelo, spet so naredile preveč lastnih napak, niz pa je končala izredno učinkovita Kostićeva.

   

  Domače odbojkarice so bile večji del tretjega niza v vodstvu. Razigrala se je Helena Mijoč, v napadu je bila učinkovita tudi Arnežova in po napaki Koleve je Volleyball Ljubljana prišla do vodstva s 17:12. Toda nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako učinkovito. Preobrat je zrežirala mladinska reprezentantka Pia Blažič, ki je na servisu zamenjala Kolevo. Kostićeva je na 17. točki izid izenačila, z dvema zaporednima točkama pa je Tina Lipicer Samec prvič v tretjem nizu svojo ekipo popeljala do vodstva (19:18). Vendar se domačinke še niso predale, na koncu pa so odločale izkušnje in večja kakovost odbojkaric Calcita, ki so s točko Katje Mihevc le prišle do zanesljive zmage.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji