Z novo zmago na drugo mesto

  Trener Gregor Hribar tokrat ni mogel računati na prvega libera ekipa Uroša Kočevarja, tako da je ves čas igral Kristjan Krt, ob njem pa so tekmo začeli še Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Bor Jese Rotar, Luka Lazar, Tine Makovec in Teo Podobnik, skoraj polovice tekme pa je priložnost dobil tudi Rok Forštnarič.

  V prvem nizu so bili odbojkarji Calcit Volleyballa že skorajda v izgubljenem položaju, vendar so se rešili, v drugem so bili boljši domačini, tretji je bil popolnoma v znamenju gostov, v četrtem pa so spet prevladovali domačini, za katere igra Andraž Paliska, igralec, ki ima bogate prvoligaške izkušnje. V napetem tie-breaku je bila zbranost na strani kamniške ekipe.

  Rok je dobro izkoristil svojo priložnost, v igri je bil v ključnih trenutkih, tudi v tie-breaku je prišel v igro in se ni ustrašil pomembnosti tekme. Tako smo najmanj tretjino tekme igrali s štirimi igralci, ki so letnik 1999, to so še Rotar, Podobnik in Krt. Na trenutke smo igrali zelo dobro, na trenutke slabše. Bezjak je igral standardno, od mlajših je Rotar igral vrhunsko na sprejemu, tudi Krt je zdržal, kar ni bilo lahko, saj je bila zanj to praktično prva tekma v drugi ligi, bolje zna igrati Podobnik. Pri njem je težava v tem, da včasih igra preveč zase in premalo za ekipo in to bo moral popraviti. Prišli smo do četrte zmage v sezoni, kar je po svoje presenetljivo, predvsem glede na to, da skorajda ne treniramo v polno zasedbi. Ker nekoliko manj treniramo, bo v nadaljevanju sezone verjetno prišlo do kakšnega padca v igri, ampak za zdaj si fantje zaslužijo pohvale za pristop. Ta zmaga v Prvačini je bila zelo pomembna, saj Go Volley zdaj, ko se jim je pridružil še Paliska, še zdaleč nima slabe ekipe, je po četrti zmagi v letošnji sezoni dejal Hribar.

  Zmaga v Prvačini je dobra napoved tudi za obračun s Črnučani, ki jih vodi Marko Brumen, ki je zadnje štiri sezone vodil prvo ekipo Calcit Volleyballa.

  Črnučani bodo zagotovo v vlogi favoritov. V svojih vrstah imajo kakovostne igralce, tudi več trenirajo od nas, toda zagotovo se ne bomo predali, se je sobotnega derbija, ki bo ob 17. uri, v OŠ Stranje, dotaknil Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

    

  Komentarji