Tudi proti Salonitu maksimalno

  Calcit Volleyball – Salonit Anhovo  3:0 (15, 18, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Melavc (Šempeter) in Seifried (Maribor).

  Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek 7, Okroglič, Vidmar 16, Brulec 3, Lakner, Kotnik 12, Štembergar Zupan, Videčnik 2, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Salonit Anhovo: Česnik 2, Jereb, Karnel, Pirih 8, Mijatović 4, Čabarkapa 16, Kovačič, Tomić, Jerončič 4, Šarič – libero. Trener: Gregor Jerončič.

  V zaostali tekmi drugega kroga 1. DOL za moške so odbojkarji Calcit Volleyball gostile goste iz Kanala, ki so v Kamnik prišli brez obolelega Saše Gadnika, medtem ko sta Dalibor Tomić in Irenej Karnel prišla poškodovana. Domači trener Gašper Ribič ni mogel računati le na kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki je sicer bil v postavi, a ni igral.

  Prvi niz je bil izenačen le do prvega tehničnega odmora, na servis Domna Kotnika pa so Kamničani po bloku Saše Štalekarja in uspešnem napadu Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (11:6). Ob drugem tehničnem odmoru je njihova prednost po novi točki Vidmarja bila že osem točk, žal pa se je pri izidu 16:9 poškodoval domači bloker Matic Videčnik, ki ga je zamenjal Žan Novljan. Tudi po tej menjavi so bili Kamničani boljši nasprotnik, z boljšim servisom, blokom in napadom, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Novljan.

  Tudi v drugem nizu kamniški odbojkarji niso popuščali, še naprej so pritiskali s servisi in bili učinkoviti v napadu. S točko Ratka so povedli z 10:3, toda na servis Luke Jerončiča so Kanalci dosegli štiri zaporedne točke, zato je Gašper Ribič vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Po njem so domačini spet uredili svoje vrste in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Domen Kotnik.

  Kamničani so prevladovali tudi v tretjem nizu, čeprav njihov sprejem ni bil idealen, zato pa so bili toliko boljši v drugih elementih igre. Do prve občutnejše prednosti so prišli na servis Brulca za vodstvo z 12:7, tudi tokrat pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Kanalci so se jim enkrat še približali na tri točke zaostanka, po bloku Daneta Mijatoviča za 15:18, vendar do preobrata ni prišlo.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Kanalci so prišli oslabljeni, brez Gadnika, Tomića, je to vendarle druga ekipa, poleg tega je Matija Jereb danes praktično prvič igral po poškodbi in vse to se je poznalo na igrišču. Na drugi strani smo mi imeli svoje dobre in slabe trenutke, ampak na koncu, kot velikokrat rečem, zmaga je zmaga in to je najbolj pomembno, zavedamo pa se, da bo potrebno proti boljšim ekipa igrati boljše. Že v soboto proti Krki.

  Gregor Jerončič, trener Salonit Anhova: Že pred sezono smo izgubili pomembnega igralca v coni štiri, ki bi moral prinesti veliko olajšavo na servisu, bloku in napadu. Borimo se s tistim, kar imamo, v Kamnik smo prišli še oslabljeni in tudi tokrat se je pokazalo, da imamo nekaj dobrih igralcev, vendar na igrišču potrebujemo takšne, ki dajejo zanesljivost. Če se to ne bo uredilo, bomo še naprej v težavah. V ekipi imamo igralce, ki nikoli niso igrali v prvi slovenski ligi, toda pod pritiskom še ne delujejo tako, kot bi si želeli.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji