Ob niz proti Formisu

  Calcit Volleyball – Formula Formis  3:1 (10, 12, -16, 20)

  Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Klinar (Jesenice) in Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volleyball: Grudina 13, Božič, Mihevc 7, Blažič 3, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 25, Lipicer Samec 5, Jerala – libero, Turk 2, Koleva 16, Van de Vyver 5. Trener: Alessandro Beltrami.

  Formula Formis: Pehnec 4, Vahen Desy 8, Sešel 1, A. Kerbler 4, Pogorevc 1, Borko 5, Valenčič 13, Polanec, K. Kerbler, Eržen 7, Štern, Sužnik – libero, Pajnik – libero. Trener Sebastjan Zorenč.

  Slovenske državne prvakinje so se po kvalifikacijskih tekmah drugega kroga za uvrstitev v ligo prvakinj, ko bo morale priznati premoč italijanski ekipi Liu Jo Nordmeccanica, spet preusmerile v domače prvenstvo. Na obeh tekmah proti ekipi iz Modene so, navkljub porazoma, navdušile s prikazano igro, na drugi strani so varovanke Sebastjana Zorenča, ki v letošnji sezoni igrajo v spremenjeni zasedbi, v dozdajšnjih štirih tekmah domačega prvenstva zabeležile po dve zmagi in dva poraza. V Ljubljani so izgubile še tretjič, v prvih dveh nizih so bile popolnoma nemočne, v tretjem so nadigrale državne prvakinje, ki so v četrtem le postavile stvari na svoje mesto.

  Prva dva niza sta minila popolnoma v znamenju domače ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih igre. S servisi so povzročale veliko težav gostujočim sprejemalkam, v napadu so bile Olivera Kostić, Slavina Koleva in Tina Grudina nezaustavljive, vse skupaj je dobro povezovala Ilka van de Vyver. Že ob prvem tehničnem odmoru so s točko Koleve vodile z 8:3, na drugega so odšle s prednostjo devetih točk po asu Katje Mihevc. Uvodi niz je zaključila Tina Lipicer Samec.

  V drugem nizu so domačinke nadaljevale s prevlado na igrišču. Tudi tokrat so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo devetih točk, niz pa se je končal s točkami Grudine, Van de Vyverjeve in Koleve.

  Do preobrata je prišlo v tretjem nizu, v katerem je Alessandro Beltrami priložnost za igro ponudil nekaterim mlajšim igralkam, kar so izkušene gostje izkoristile. Do prvega tehničnega odmora se je razigrala Sara Valenčič, nato sta ji sledili še Maja Vahen Desy in mlada Darja Eržen. Z dvema zaporednima servisoma Valenčičeve so Rogožanke vodile celo z 22:12, niz pa je končala Maja Vahen Desy.

  Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem sta bili ekipi do devete točke izenačeni, do drugega tehničnega odmora pa so si domačinke priigrale pet točk prednosti. V napadu je bila uspešna Kostićeva. Vendar se Rogožanke še niso predale, izkoristile so slabši sprejem kalcitovk ter se jim z blokom Tamare Borko približale na točko zaostanka (20:21). Da do preobrata ni prišlo, sta poskrbeli Kostićeva in Koleva, ki je tudi dosegla tudi zadnjo točko na tekmi.

   

  Komentarji