Blažičeva proti nekdanjim soigralkam

  Čeprav so gorenjske odbojkarice v prestopnem roku spet ostale brez Alje Jerale, ki je odšla v Novo KBM Branik in predvsem Pie Blažič, ki je prestopil v Calcit Volleyball, so dobro začele sezono, saj imajo po petih odigranih krogih šest točk.

  Res je, moje nekdanje soigralke so sezono res dobro začele in imajo kar nekaj lepih rezultatov. Do zdaj si še nisem utegnila ogledati nobene njihove tekme v živo, seveda pa spremljam njihove rezultate prek spleta. Vem, da je letos ekipa ponovno sestavljena iz zelo mladih igralk, med sabo se zelo dobro poznamo, tako da se sobotnega obračuna že veselim, pred sobotnim gostovanjem svoje nekdanje ekipe pravi 18-letna Blažičeva.

  Za calcitovke bi morala biti to na papirju lažja tekma, seveda pa jih trener Alessandro Beltrami ves čas opozarja, da ni lahkih in težkih tekem.

  Trener nas res opozarja, da moramo za vsako tekmo imeti enak pristop. Moramo igrati svojo igro in ne popuščati, ne glede na raven nasprotnika oz. tekme. Zagotovo mora biti cilj prihajajoče tekme zmaga ter poizkušati, obdržati svojo igro na čim bolj konstantni ravni, se s trenerjem Beltramijem strinja tudi mlada sprejemalka Calcit Volleyballa, ki je v sredo dobila nekaj več priložnosti tudi na tekmi državnega prvenstva.

  Slovenske državne prvakinje so proti Formuli Formisu v prvih dveh nizih prepričljivo prišle do zmage, v tretjem so izgubile svoj prvi niz v letošnjem prvenstvu, a so v četrtem zadevo le spravile do pričakovanega uspeha.

  Po prvih dveh nizih je prišlo v ekipi do nekaterih menjav, zato je morda prišlo malo do zmede in padca zbranosti, kar se nam ne bi smelo zgoditi. Najbolj pomembno je, da se je tekma na koncu končala v našo korist, za zdaj pa analize tekme še nismo imele, se je slovenska mladinska reprezentantka dotaknila sredine tekme.

  Za Pio Blažič prestop v Calcit Volleyball pomeni velik napredek v njeni karieri.

  Zame je to prvi prestop v boljši klub in s tem tudi neka nova izkušnja. Treningi, tekme in nasploh igranje poteka na veliko višji ravni, možnost za napredek pa je s tem še tako večja. V tej ekipi imam kot najmlajša igralka, zagotovo nekoliko drugačno vlogo, kot sem jo imela lani pri Zgornji Gorenjski. Sem zelo zadovoljna, da lahko igram z mnogo bolj izkušenimi igralkami ter se od njih tudi učim. Vedno mi pomagajo in mi dajo veliko koristnih informacij.

  Pridobila pa si je tudi nekaj mednarodnih izkušenj v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj. Italijanska Liu Jo Nordmeccanica iz Modene je resda napredovala, vendar so calcitovke na obeh tekmah prikazale odlično igro.

  Tekmi sta bili zagotovo zelo zanimivi, ob enem pa tudi zahtevni, saj je ekipa iz Modene sestavljena iz odličnih igralk. Na papirju so bile tokrat one favoritinje, same pa smo si zadale cilj, da prikažemo čim boljšo igro ter poizkušamo osvojiti, čim več nizov. Mislim, da smo v tem uspele, zagotovo pa mi je to dalo neko novo motivacijo, da bi nekoč tudi sama zaigrala na takšni ravni, je želja ene najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric.

  V šestem krogu 1. DOL za ženske bodo v soboto na sporedu tudi druge tekme. Derbi bo v Ljubljani, kjer bo VOLLEYBALLjubljana zaradi zasedenosti dvorane na Galjevici Kemo Puconce gostila na OŠ Sostro. Ljubljančanke v zadnjem času igrajo vedno bolje, zelo močno ekipo imajo letos tudi v Puconcih, tako da si lahko obetamo odlično odbojkarsko predstavo. Tudi v Hočah bo zanimivo, saj bo pri Formuli Formis, ki je med tednom odščipnila niz državnim prvakinjam, gostovala Nova KBM Branik. Šempetranke bodo proti Novogoričankam skušale nadaljevati zmagoviti niz na domačem igrišču, v Kopru pa se bosta pomerili ekipi, ki za zdaj v domačem prvenstvu še nista prišli do zmage.

  Pari 6. kroga v 1. DOL za ženske:

  Sobota, 12. november: Formula Formis – Nova KBM Branik (VŠD Hoče, 18.30), Luka Koper – Mislinja (OŠ Koper, 18.00), Sp.Savinjska-Aliansa – GEN-I Volley (OŠ Šempeter, 20.00), VOLLEYBALLjubljana – Kema Puconci (OŠ Sostro, 17.00), Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska (ŠD Tivoli, 18.00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec

  Zgornja Gorenjska v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Eva Pogačar, Manca Rotar.

  Sprejemalke: Nina Čuk, Špela Lužovec, Zala Košak, Zoja Humerca.

  Blokerke: Taja Tučen, Mojca Klinar, Hana Marzidovšek, Anja Zorman.

  Korektorka: Hana Langus.

  Prosti igralki: Meta Avsenik, Ema Burja.

  Trener: Iztok Kšela, pomočnik trenerja: Valentin Avsenik.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji