Tudi proti Krki s tremi točkami

  Krka – Calcit Volleyball 1:3 (-22, 23, -17,

  Novo mesto: Športna dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

  Krka: L. Brulec 12, Ožbalt – libero, G. Erpič 4, Vrhovšek 1, Kosmina 12, U. Erpič 4, Stošić, Drobnič 12, Pucelj 1, Bregar 13, Renko, Turk – libero. Trener: Jože Časar.

  Calcit Volleyball: Štalekar 11, Hribar – libero, Golob, Novljan 9, Ratek 15, Okroglič, Vidmar 11, J. Brulec 5, Lakner 1, Kotnik 11, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Odbojkarji Krke so sezono začeli s štirimi zaporednimi zmagami, na zadnjih dveh tekmah, tudi na zadnji domači proti Hočam in v torkovi zaostali tekmi šestega kroga proti ACH Volleyju pa so ostali praznih rok. Tako kot v dvoboju s Calcit Volleyballom, ki je v drugem nizu sicer moral priznati premoč domači ekipi, v preostalih treh nizih pa je bil boljši nasprotnik.

  V prvem nizu so gostje iz Kamnika, ki so na servis Jana Brulca, nekdanjega igralca Krke, povedli s 4:0, toda z dvema zaporednima blokoma Sergeja Drobniča so krkaši izid že na četrti točki izenačili, nato pa ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za dve točki. S točko Domna Kotnika so na drugega odšli s prednostjo treh točk, pred vstopom v končnico pa so varovanci Jožeta Časarja s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel podajalec Marko Stošić povedli z 20:19. Vodili to tudi še 21:20, vendar je servis Drobniča končal v avtu, Sašo Štalekar in predvsem Primož Vidmar pa sta gostom prinesla tri zaključne žoge za zmago. Do nje so prišli že po prvi, saj je napako naredil Martin Kosmina.

  Še bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so razen z 1:0 ves čas vodili domači odbojkarji. Z blokom Grege Erpiča so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, ki so jo Kamničani do drugega s točko Primoža Vidmarja znižali za eno. Z dvema zaporednima točkama je Kotnik na 21. točki prinesel izenačenje, toda Luka Brulec je odgovoril na najboljši možni način za domačo ekipo ter ji prinesel dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. Prvo je Štalekar še ubranil, drugo pa je izkoristil Drobnič, ki je lani v Krko prišel prav iz kamniške ekipe.

  Poraz v drugem nizu ni zaustavil kamniških odbojkarjev, ki so z blokom Žana Novljana na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, nato pa na servis Brulca, ki je dosegel tudi tri ase, dosegli pet zaporednih točk. Na servis Ivana Vrhovška so se krkaši gostom še uspeli približati na tri točke zaostanka (14:17), toda nadaljevanje je bilo spet v znamenju Kamničanov, ki so preko Štalekarja prišli še do drugega niza.

  Z boljšo igro so varovanci Gašperja Ribiča nadaljevali tudi v četrtem nizu, v katerem so spet prevladovali na servisu in sprejemu, boljši pa so bili tudi v napadu. Tudi tokrat so do odločilne prednosti prišli med prvim in drugim tehničnim odmorom, ko so krkaši naredili kar štiri lastne napake, Kamničani pa so nanj odšli z vodstvom 16:10. S točko Vidmarja so povedli 19:12, do konca tekme pa se je s s svojim petim blokom izkazal Žan Novljan, nove tri točke kamniške ekipe pa sta potrdila Timotej Ratek in Vidmar.

  Komentarji