Dvakrat prekratki za zmago

  V sredo so kamniški odbojkarji izgubili z 2:3 (24, -23, 24, -22, -14), tekmo pa so igrali v postavi Rok Forštnarič, Žan Bezjak, Teo Podobnik, Tine Makovec, Luka Lazar, Pino Lenart Lah in prosti igralec Uroš Kočevar.

  Igrali zelo slabo na sprejemu in v polju ter brez želje po zmagi. Vsi nizi so bili izenačeni, tekma bi se lahko končala tudi drugače, vendar smo ob slabem sprejemu vseeno premalo igrali preko prvega tempa, je o porazu v Braslovčah dejal trener Gregor Hribar.

  Tudi sobotna tekma proti Špan Brezovici se za odbojkarje druge ekipe Calcit Volleyballa ni končala po njihovih željah. Tekmo so začeli Rok Forštnarič, Žan Bezjak, ki ga je v tretjem nizu zamenjal Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Tine Makovec, Luka Lazar, Pino Lenart Lah in Uroš Kočevar, namesto katerega je od tretjega niza naprej igral Kristjan Krt. V prvih dveh nizih so bili boljši domači odbojkarji, ki so v nadaljevanju popustili ter podobno kot proti Braslovčam prišli le do točke. Končni izid je bil 3:2 (-18, -23, 17, 28, 13) za Špan Brezovico.

  V prvih dveh nizih je bil sprejem še dober, vendar je bilo preveč nenatančnih podaj, spet pa smo premalo igrali preko prvega tempa. V četrtem nizu smo imeli zaključno žogo za zmago, ki je ostala neizkoriščena, naredili smo tudi preveč lastnih napak. Do zdaj je naša igra temeljila na sprejemu ter hitri igri in napadih preko prvega tempa, vendar se nam je v zadnjem tednu to porušilo, saj je Jernej Smrekar že proti Črnučam igral z zobobolom, nato pa izpustil obe naslednji tekmi. Vse breme podaj je tako ležalo na mladem Roku Forštnariču, ki večjega pritiska ni zmogel. Po dobrem začetku se nam je proti Brezovici porušil še sprejem, saj Žan Bezjak zaradi obveznosti v službi skorajda ne trenira. Za nameček se je na reprezentančni kadetski akciji poškodoval še Bor Jese Rotar, ki se je do zdaj izkazal na sprejemu in je njegova prisotnost za našo ekipo zelo pomembna. Prepričan sem, da bi samo s Smrekarjem prepričljivo zmagali obe tekmi, vendar je po drugi strani prav, da mladi dobivajo priložnosti v 2. DOL. Odmor nam bo prišel prav, saj upam, da se Smrekar čim prej vrne, in da bo tudi z Borovo poškodbo bolje, je še dodal Hribar.

  Svojo naslednjo tekmo v 2. DOL bodo imeli Kamničani 26. novembra, ko bodo v osmem krogu gostili Šoštanj Topolšica.

   

  Komentarji