Tokrat brez izgubljenega niza

  Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska 3:0 (18, 21, 17)

   

  Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Milojević in Srša (oba Ljubljana).

  Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič 1, Mihevc 6, Blažič 15, Pahor – libero, Igličar 7, Zaplotnik, Kostić 12, Lipicer Samec, Jerala – libero, Turk, Koleva 11, Van de Vyver 3. Trener: Alessandro Beltrami

  Zgornja Gorenjska: Čuk 5, Avsenik – libero, Tučen 4, Lužovec 10, Košak 3, Pogačar 2, Burja – libero, Rotar, Marzidovšek 6, Langus, Zorman, Humerca. Trener: Iztok Kšela.

   

  V sredo so aktualne slovenske državne prvakinje v zaostali tekmi petega kroga 1. DOL za ženske doma izgubile svoj prvi letošnji niz proti Formuli Formisu, proti mladi Gorenjkam pa so vknjižile novo maksimalno zmago, vendar so jim mlade gostje v vseh treh nizih nudile dostojni odpor.

   

  Domače odbojkarice, ki so tekmo začele brez kapetanke Tine Lipicer Samec, priložnost pa je dobila Pia Blažič, so si prvo občutnejšo prednost v uvodnem nizu priigrale na servis Slavine Koleve. Varovanke Iztoka Kšele so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke, po dveh asih Koleve in dveh uspešnih napadih Olivere Kostić pa je njihov zaostanek znašal že devet točk (5:14). Visoko vodstvo je uspavalo domačo ekipo, ki je naredila veliko število lastnih napak, vendar njeno vodstvo ni bilo nikoli ogroženo, do zadnje točke so prišle po napaki Špele Lužovec.

   

  Tudi v drugem nizu so Gorenjke nudile dostojen odpor domači ekipi. Pred drugim tehničnim odmorom so se domačinkam po napaki Olivere Kostić kalcitovkam približale na dve točki zaostanka (12:14), vendar so po asu Katje Mihevc ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke. Blažičeva, ki je v letošnji sezoni v Calcit Volleyball prestopila prav iz Zgornje Gorenjske, je z novim asom poskrbela za vodstvo z 20:15, toda borbene gostje so se z dvema zaporednima blokoma Hane Marzidovšek in asom Taje Tučen še enkrat prišle le na dve točki zaostanka (20:22). Da do preobrata ni prišlo, je poskrbela Kostićeva.

   

  V tretjem nizu je dolgo kazalo na najbolj izenačen niz na tekmi, saj so gostje do desete točke še držale korak z državnimi prvakinjami, po točki Nine Čuk pa so zaostajale za točko (15:16). Toda ob koncu niza so domače odbojkarice le zaigrale bolje, razigrala se je Blažičeva, ki je bila skorajda nezaustavljiva za svoje nekdanje soigralke, pridružila pa se ji je tudi Urška Igličar, ki je v igro vstopila v tretjem nizu. Prav Igličarjeva je tudi dosegla zadnjo točko na tekmi.

   

  Komentarji