Tudi po Puconcih na prvem mestu

  Roto-Kema Puconci – Calcit Volley   0:3 (-15, -19, -20)

  Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 150, sodnika: Oman (Lovrenc na Pohorju), Valentar (Prevalje).

  Roto-Kema Puconci: Svetanič, Kuhar, Vinkovič 4, Ajnihar 2, Škraban 9, D. Oletič 1, M. Oletič, Pintarič 6, Šadl, Kovač 11, Mikl (L). Trener: Sebastijan Lenarčič.

  Calcit Volley: Grudina 16, Frantti 11, Mihevc 4, Blažič, Mihalinec 6, Zaplotnik 2, Pogačar, Janežič (L), Brčić 7, Mijoč 11, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Kamniške odbojkarice, ki so v sredo po zmagi nad Zgornjo Gorenjsko prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici, so prvo mesto prvič branile v vročih Puconcih, kjer so domače odbojkarice vedno neugodne nasprotnice. Po gladko osvojenem uvodnem nizu so imele odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je prvič na igrišče stopila Američanka Annelise Frannti, v nadaljevanju nekaj več težav, vendar so bile v drugem in tretjem nizu bolj zbrane v končnici, tako da so se domov vrnile z vsemi tremi točkami po 71 minutah igre.

  V prvem nizu je v kamniški igri vse delovalo tako, kot si je zamislil trener Gregor Rozman. Z dobrim servisom, boljšo igro v bloku in učinkovitim napadom so si po začetnem vodstvu s 4:0 do prvega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti, takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Tudi po njem so bile Kamničanke boljše, prišle so do vodstva z 19:12, nato pa do kar desetih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristile so že kar prvo.

  Toda drugi niz se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je popustila na sprejemu, slabša je bila tudi v napadu. Pucončanke so to izkoristile, povedle s 4:1, prednost pa ohranile do prvega tehničnega odmora. V nadaljevanju so se Rozmanove varovanke le zbrale, popravile svoj servis, na enajsti točki ulovile domačo ekipo, na drugi tehnični odmor pa odšle s prednostjo treh točk. Z zbrano igro so nato nadaljevale do konca niza, si pred vstopom v končnico priigrale pet točk prednosti (22:17), nato pa drugi niz brez večjih težav dobile.

  Tudi v tretjem nizu so bile Pucončanke boljše do prvega tehničnega odmora. Nanj so odšle z dvema točkama prednosti. Do drugega tehničnega odmora so Kamničanke svoj zaostanek znižale za točko, pred vstopom v končnico niza pa povedle z 20:19. Nato so dosegle še dve zaporedni točki, v končnici pa bile dovolj zbrane, da so zanesljivo prišle do zmage. Kamničanke so v Puconcih igrale brez kapetanke Urške Igličar, manjkali pa sta tudi Eva Zatković in Manja Jerala, zanje pa tudi še ni zaigrala Olivera Kostić, ki se je po rojstvu otroka spet pridružila kamniški ekipi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji