Kamničani pridobili eno mesto

  Črnuče – Calcit Volley   1:3 (-16, 20, -16, -17)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Juraja (Prevalje), Seifried (Maribor).

  Črnuče: Mihelčič, Hafner 3, Čopi, Ponikvar 7, Tepič 2, Ž. Kumer (L), Jurič 7, Donik 16, D. Kumer 7, Slovnik 10, Uršič 1. Trener: Brumen Marko

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil 2, Vidmar 19, Okroglič 7, Štalekar 11, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

  Pred gostovanjem v dvorani Tivoli, kjer pa niso gostovali pri ACH Volleyju, temveč pri ekipi Črnuč, so bili kamniški odbojkarji s šestimi porazi na petem mestu prvenstvene lestvice, vendar le tri točke za Salonit Anhovim in Panvito Pomgradom, ki sta bila po trinajstih krogih na drugem in tretjem mestu. Medtem ko so Kanalci doma premagali Krko, so Sobočani v Ljubljani pred dvobojem med Črnučami in Calcit Volleyjem izgubili proti državnim prvakom. Njihov poraz so Kamničani izkoristili na najboljši možni način, po številu točk ulovili soboško ekipo, prehiteli pa so Mariborčane, ki so v Kranju osvojili dve točki.

  Varovanci Gašperja Ribiča so proti svojemu nekdanjemu trenerju Marku Brumnu dobro začeli dvoboj, ob boljšem servisu in razpoloženih Andreju Štembergarju Zupanu, ki je na mestu korektorja zamenjal poškodovanega Maxsona Pereiro, in Primožu Vidmarju so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Na servis Andreja Štembergarja Zupana so z blokom Jureta Okrogliča domačinom, ki so imeli preveč težav na servisu, pobegnili za sedem točk (17:10). S tem je bil niz praktično odločen, končal pa ga je Sašo Štalekar.

  V drugem nizu so črnuški odbojkarji vzpostavili ravnotežje, manj napak so naredili tudi na servisu, v napadu pa se je razigral Žiga Donik. Na drugi strani kamniški servis ni bil več tako učinkovit, več težav so imeli tudi z igro v napadu, tako da so po vodstvu z 8:7 na drugi tehnični odmor odšli z zaostankom treh točk. Bine Slovnik je svoji ekipi zagotovil vodstvo z 22:18, po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča pa je Aleksander Tepič z asom Črnuče popeljal do vodstva s 23:18. Niz je z blokom končal Slovnik.

  V tretjem nizu so domači odbojkarji s Kamničani, ki so se le prebudili, korak držali do šeste točke, nadaljevanje niza pa je bilo v znamenju gostujoče ekipe. Na prvi tehnični odmor so kamniški odbojkarji odšli z dvema točkama prednosti, na servis Jureta Okrogliča pa so z blokom Žana Novljana povedli z 18:11. Vodili so tudi že z 20:12, po treh zaporednih domačih točkah pa je Ribič vzel polminutni odmor, ki je zaustavil nalet Črnučanov, vodstvo z 2:1 v nizih pa je potrdil Okroglič.

  Borbeni Črnučani se tudi v četrtem nizu niso predali, vendar so imeli vse več težav, da so prebijali blok kamniške ekipe, ki je prav po bloku Andreja Štembergarja Zupana na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk. Po zaslugi dobro odigranega prvega tempa so domači odbojkarji tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, čeprav so jim Kamničani dvakrat pobegnili za štiri. Z uspešnim napadom je Calcitovcem štiri točke prednosti spet priigral Okroglič (18:14), po napaki Klemna Ponikvarja pa je bilo že 20:15 za goste iz Kamnika, ki visoke prednosti niso več izpustili iz rok. Z asom je tekmo končal Radoslav Gil.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Edina slaba stran današnje tekme je bil padec v drugem nizu. Ko imamo prednost, igramo sproščeno, ko nam zadeve ne gredo čisto tako, kot bi si želeli, se v ekipi pojavi krč. Upam, da bomo z več izkušnjami pri nekaterih igralcih to rešili in da se nam to ne bo več dogajalo. Želim si, da bi bilo teh nihanj proti koncu sezone čim manj in da bomo vse nize odigrali na visoki ravni.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji