V Pliberku najtežja letošnja preizkušnja za Kamničane

    Odbojkarje Calcit Volleyja do konca rednega dela srednjeevropske lige čaka še pet tekem. Prva od njih bo že v soboto, ko se bodo ob 19. uri v Pliberku pomerili z domačo SK Zadrugo Aich/Dobom. Tudi na tej tekmi bodo morali Kamničani, če bodo želeli ostati v boju za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo 19. in 20. februarja prav tako v Pliberku, nujno priti do zmage, kajti zagrebška Mladost jim je vse bližje.

    V sredo so kamniški odbojkarji po dveh gladko dobljenih nizih morali vložiti precej truda, da so zlomili odpor borbenih Kranjčanov. Še enkrat več pa se je potrdilo, da v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške ni lahkih tekem.

    »V tretjem nizu so domači odbojkarji začeli veliko bolje servirati in posledično smo imeli kakšno težavo več v napadu, tako da naša učinkovitost ni bila več tako dobra kot v prvih dveh nizih. Ampak na koncu naša zmaga vendarle ni bila ogrožena, je pa vsekakor dobro, da je liga izenačena. Na ta način pridobijo gledalci, pa tudi igralci, kajti le to prinaša večjo kakovost,« je o tekmi v Kranju spregovoril Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

    To je bila še tretja zmaga Kamničanov v novem letu, vendar je do zdaj najtežja preizkušnja šele pred njimi. Že v soboto se bo videlo, v kako dobri formi resnično so, kajti Dobljani so jih pred slabima dvema mescema premagali v njihovi dvorani s 3:2 in tudi po zaslugi tega poraza so zdaj Pleškovi varovanci v srednjeevropski ligi v težkem položaju. Res je, da so trenutno na tretjem mestu, ki še vodi na zaključni turnir – SK Zadruga Aich/Dob ima kot domačin mesto že zagotovljeno -, toda le tri točke za njimi je zagrebška Mladost, ki pa ima kar tri tekme manj. To pomeni, da kamniška ekipa do konca rednega dela srednjeevropske lige ne sme več izgubiti tekme.

    »Ogledal sem si torkovo tekmo med Mladostjo in Dobom, ki so jo s 3:2 dobili Zagrebčani. V njej so Dobljani precej nihali v igri, vendar so v primerjavi z našo prvo tekmo močnejši za kanadskega korektorja Xanderja Ketrzynskega in še za brazilskega blokerja Pedra Francesa. Skratka, zdaj imajo še bolj popolnjeno ekipo in morali bomo resnično prikazati dobro odbojko, če se bomo želeli domov vrniti z vsemi tremi točkami. V vsakem primeru je pred nami zahtevna preizkušnja, ki bo zanimiva za gledalce, naša naloga pa je, da prikažemo čim boljšo igro. Verjamem, da so zadnje zmage pomagale k dvigu samozavesti, ki je v odbojki eden ključnih dejavnikov na poti do zmage. Upam, da bo po tekmi v Pliberku še malo zrasla, kajti že prihodnjo soboto k nam prihaja Mladost, v sredo pa v domačem prvenstvu gostimo še Črnuče,« pa je pred sobotnim gostovanjem v Pliberku dejal Pleško.