… trije v kadetski reprezentanci

  Slovenska kadetska reprezentanca bo imela na kvalifikacijah v Bolgariji vse prej kot lahko delo, kajti ob domači reprezentanci bodo njihovi nasprotniki še vrstniki iz Portugalske, s katerimi bodo igrali svojo prvo tekmo na turnirju in Danske. Na EP, ki bo v turškem glavnem mestu, Ankari, vodi le prvo mesto iz vsake od osmih kvalifikacijskih skupin ter še tri najbolje drugouvrščene reprezentance. Cilj selektorja Sama Miklavca in njegovega pomočnika Aleša Hribarja je, da bo med dvanajsterico ekip, ki bodo igrale na kadetskem EP tudi slovenska izbrana vrsta.

  Do priprav v Mariboru smo ves čas spremljali reprezentante, ki vsi po vrsti igrajo v državnih članskih ligah, tako da so obrisi reprezentanca večinoma že jasni. Jani Godnič in Matic Vrtovec sta celo nosilca igre v GO Volleyu, vesel sem, da se v formo vrača tudi Jure Okroglič, ki je bil kar nekaj časa poškodovan. V času priprav bomo skušali ekipi čim bolje uigrati, preizkušali pa bomo tudi nekaj specifičnih igralnih položajev. Z mojim pomočnikom Alešem Hribarjem imava zamisel, da bi kombinirali igro korektorja in sprejemalca, zato potrebujemo nekaj časa, da se prilagodimo na nov sistem igranja, vendar so fantje že na prvem delu priprav pokazali, da so to sposobni izpeljati. Naš cilj je vsekakor preboj skozi kvalifikacije in uvrstitev na evropsko prvenstvo. Kako močan bo kvalifikacijski turnir, bomo videli šele na samem prizorišču, saj imamo o nasprotnikih za zdaj malo informacij. Zagotovo so Bolgari na papirju prvi favoriti, poleg tega igrajo doma,“ je po prvem delu priprav povedal Miklavc, ki bo svoje izbrance spet zbral takoj po novem letu.

  Med najbolj prizadevnimi na uvodnih pripravah sta bila tudi oba igralca Calcit Volleyballa, Gašper Hribar in Metod Golob. „Oba sta se v tem obdobju resnično izkazala in sta prišla med štirinajsterico, ki bo po novem letu nadaljevala s pripravami. Težko pa je v tem trenutku reči, če bosta oba tudi potovala v Bolgarijo. Predvsem Metod ima na svojem igralnem mestu veliko konkurenca in tu bo odločitev najtežja. Po novem letu nas čaka še kar nekaj treningov in prijateljskih tekem, ko bosta oba imela priložnost, da se izkažeta,“ pa je o obeh Kamničanih v kadetski izbrani vrsti dejal tretji Kamničan, Aleš Hribar, ki je pomočnik selektorja Miklavca.

   

  Seznam slovenske kadetske reprezentance
  Igralci:
  Urban Toman, Aljoša Šikanič (oba Žirovnica), Metod Golob, Gašper Hribar (oba Calcit Kamnik), Miha Šijanec (Hoče), Jure Okroglič, Martin Jerončič (oba Salonit), Žiga Čopi, Primož Mejal, Jan Mulec (vsi Fram), Matic Vrtovec, Jani Godnič, Tilen Križanič, Jakob Kavčič (vsi GO Volley), Luka Lindič (Krka), Bine Oder (Mislinja), Žan Berglez (Hoče), Aleksander Tepič (ACH Črnuče).
  Selektor: Samo Miklavc, pomočnik selektorja: Aleš Hribar.

  Komentarji